E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda 3.70 TL hedeflenebilir---

Dolarda 3.70 TL hedeflenebilir

Dolarda 3.70 TL hedeflenebilir
17 Şubat 2017 - 09:23 borsagundem.com

Dolar/TL paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,7000 direnç seviyesi hedeflenebilir

DÜN NE OLDU?

Dün veri akışının sakin olduğu günde, dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf seyir izlerken, gelişen ülke para birimleri karşısında ise zayıf bir görünüm sergiledi. Dolar endeksi gün içerisinde 100,40 seviyesine kadar gerileme kaydetti.
Avrupa’da ise Avrupa Merkez Bankası’nın en son gerçekleştirmiş olduğu toplantıya ilişkin tutanaklar takip edildi. Para politikasına ilişkin olarak alışılageldik ifadeler görülürken, bankacılık kriziyle ön plana çıkan İtalya’dan gelen haberde hükümetin ülkenin zor durumdaki bankalarını desteklemek için 20 milyar euro büyüklüğündeki fon oluşturmasına izin verildiği kaydedildi.
Dün Türk Lirası sınırlı negatif ayrışan para birimleri arasındaydı. Türk Lirası dolar karşısında günü %0,20 değer kaybı ile tamamladı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bugün makro gündem nispeten sakin olup, Avrupa’da bölgenin Aralık ayına ait cari denge verisi takip edilecek. Bugün dünya genelinde makro gündem sakin olup, fiyatlamalarda teknik seviyeler ön planda yer alabilir.

USDTRY

Dün Türk Lirası sınırlı negatif ayrışan para birimleri arasındaydı. Veri akışının sakin olduğu günde Türk Lirası dolar karşısında günü %0,20 değer kaybı ile tamamladı.
Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,6800 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,7000 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,6800 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,6500 ve 3,6200 destek seviyeleri izlenebilir.

EURUSD

Dün veri akışının sakin olduğu günde, dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf seyir izledi. Doların zayıf seyrini yükseliş fırsatı olarak değerlendiren euro Dolar karşısında günü %0,69 değer kazancı ile tamamladı.
Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0620 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0720 ve 1,0800 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,0500 ve 1,0420 seviyeleri izlenebilecek
destek seviyeleridir.

ALTIN

Dün veri akışının sakin olduğu günde doların dünya genelindeki zayıf seyri altın tarafından yükseliş fırsatı olarak değerlendirildi. Gün içerisinde 1243 seviyesine kadar yükseliş kaydeden altın, dolar karşısında günü %0,43 değer kazancı ile tamamladı.
Teknik olarak bakıldığında, altında toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için, 1234 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1240 ve 1252 seviyeleri hedeflenebilir. Altında
satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1224 ve 1215 destek seviyeleri izlenebilir.

USDJPY

Dün veri akışının sakin olduğu günde, dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf seyir izledi. Japon Yeni de doların zayıf seyrini yükseliş fırsatı olarak değerlendirirken, G10 para birimleri arasında dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimlerinin başında geliyordu. Japon Yeni dün Dolar karşısında günü %0,81 değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak bakıldığında, USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 113,00 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup paritede
yükselişlerde sırasıyla 114,80 ve 115,70 seviyeleri hedeflenebilir. USDJPY paritesinde zayıf seyrin görülmesi durumunda ise 112,45 ve 111,80 destek seviyeleri takip edilebilir.

GBPUSD

Dün veri akışının sakin olduğu günde, dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf seyir izledi. Sterlin söz konusu seyri yükseliş fırsatı olarak değerlendirse de, diğer para birimlerine nazaran sterlin cephesinde görülen kazançlar sınırlı oldu. Sterlin dün dolar karşısında günü %0,22 değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için 1,2520 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,2600 ve 1,2680 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar satışlarında ise 1,2440 ve 1,2320 destek seviyeleri takip edilebilir.

BRENT

Petrol fiyatları arz fazlasına ilişkin endişeler paralelinde yön arayışına devam ederken, bugün ABD’de Baker Huges tarafından açıklanacak olan kuyu sayıları verisi takip edilecek. Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 55,20 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 56,40 ve 57,30 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 53,60 ve 52,50 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)