E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar düşüşe geçti---

Dolar düşüşe geçti

Dolar düşüşe geçti
25 Ocak 2018 - 09:30 borsagundem.com

Küresel piyasalardaki olumlu havaya paralel dolar/TL geriliyor, harekat ve ABD ile ilişkiler izleniyor

Dolarda değer kaybı ve küresel piyasalardaki pozitif havanın etkisiyle dolar/TL'de aşağı hareket devam ederken, doların küresel seyri, Afrin harekatı ve Türkiye ile ABD ilişkileri yakından izleniyor. 
Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Suriye'deki son gelişmeler ve Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilirken, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Trump'ın Türkiye'ye Suriye'nin kuzey bölgesindeki askeri operasyonunu sınırlamasını çağrısında bulunduğu ve ABD ile Türk güçlerini karşı karşıya getirmemesi uyarısı yaptığı belirtildi. Türk kaynaklar sonrasında ise ABD açıklamasının içeriği tam olarak yansıtmadığını, Trump'ın Afrin operasyonuyla ilgili "tırmanan şiddetten kaygı" diye bir şeyden söz etmediğini bildirdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Reuters'a dün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye topraklarında operasyon yaptığı bölgede, ABD ile karşı karşıya gelme düşüncesi taşımadığını, bu ihtimalin Menbiç'te de zayıf olduğunu söylemişti. Türkiye'nin Afrin'de başlattığı operasyona ilk tepki olarak dolar/TL hafta başında illikit piyasada 3.85 seviyesine yükselmiş ancak uluslararası çevrelerden operasyona yönelik olumsuz bir tepki gelmemesi risk algısını hafifleterek kurda 3.75'in altına gerilemeye neden olmuştu. Analistler operasyonun ne kadar süreceğinin ve kapsamının yanı sıra ABD ile ilişkilere yansımasının yakından izlendiğini, jeopolitik risklere yönelik haber akışının yanı sıra küresel piyasalardaki havanın TL varlıkların seyrinde etkili olmaya devam edeceğini belirtiyor. Asya borsaları Trump yönetiminin korumacı yaklaşımının finansal piyasalara gölge düşürmesine rağmen rekor seviyeye yakın seyrederken, dolar ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in dolardaki zayıf seyrin ABD ticareti için olumlu olduğu söylemesinin ardından baskı altında kaldı.
Dolarda küresel değer kaybı TL'nin de dolar karşısında değer kazanmasına neden olurken, eurodaki yükseliş euro/TL'ye de yükseliş olarak yansıyor.
Dolar güne 3.75 lira seviyesinden başlangıç yaptı. Saat 17:07 itibariyle 3.7254 lira seviyesinde seyrediyor. Açılışın ardından en düşük 3.7163 lira, en yüksek 3.7554 lira seviyesi görüldü.
Euro 4.6664 lira seviyesinden işlem görüyor. Euro/dolar paritesi ise 1.2514 seviyesinde bulunuyor.
Gran altın 162.9 lira seviyesinden alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.25 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Faize geliyorlar25 Ocak 2018 13:23

    Demekki her türlü riske rağmen güçlü yabancı girişi var yoksa 4.5 olurdu

  • KILIÇ25 Ocak 2018 10:30

    AL SATLARDA FIRSAT GÜZEL DEGERLENDİRİYORUM 50 BİN DOLAR 3,74 ALDIM 3,78 SATARIM BEN DÜŞÜŞLER VE ÇIKIŞLAR TAM BANA GÖRE.YEVMİYE ÇIKIYOR.

  • mesut25 Ocak 2018 09:51

    3.50 yi beklemek lazım eğer altına kayarsa 3.20 desteği gündeme gelebilir. ytd.