E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.80 seviyesinin altında---

Dolar 2.80 seviyesinin altında

Dolar 2.80 seviyesinin altında
29 Nisan 2016 - 15:35 borsagundem.com

Dolar kasım ayından beri en düşük seviyeyi gördü

FED ve Japonya Merkez Bankası'nın etkisinin ardından düşüşler yaşayan dolar endeksi  dün ABD verilerinin kötü gelmesinin ardından bugünde düşen eğilimini koruyor. Doların güç kaybeden görüntüsü TL varlıklarda önemli seviyeler görülmesine neden oldu. Saat 15.35 itibari ile ABD verisinden sonra  2.80 seviyesinin altına gevşeyen Dolar/TL, kasım ayından beri en düşük seviyeyi gördü. Parite yüzde 0.60 eksi ile 2.7964 TL'den işlem görüyor.Paritenin bu seviyede gün içinde kalıcılık sağlaması halinde haftalık kapanış kritik olacaktır. 

 Analistler, teknik açıdan dolar/TL paritesinde 2,80 - 2,85 bandının güçlü bir destek bölgesi oluşturduğunu ve kurdaki düşüş hareketlerinin artık sınır bölgesine yaklaştığını belirtiyorlar. 2.80 seviyesinin altına gevşemelerde satışların hızlanabileceğini, desteğin kırılamaması durumunda tepki alımlarını meydana getirebilir ki bu etkiyle yükseliş hareketleri gösterebilecek paritenin 2.83 seviyelerine doğru çıkması beklenebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)