E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden ABD'nin seçim açıklamalarına tepki---

Dışişleri'nden ABD'nin seçim açıklamalarına tepki

Dışişleri'nden ABD'nin seçim açıklamalarına tepki
20 Nisan 2018 - 19:15 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin OHAL şartlarında seçime ilişkin değerlendirmelerine tepki gösterildi

Dışişleri Bakanlığı ABD'den Türkiye'deki yapılacak erken seçimle ilgili yapılan açıklamaya tepki gösterdi. Açıklamada seçimin henüz gerçekleşmediği hatırlatılarak "Henüz gerçekleşmemiş seçimler hakkında önceden açıklama yapmak kabul edilemez" ifadeleri yer aldı.

Dışişleri'nin açıklaması şu şekilde: 

"Türkiye’de yapılan tüm seçimlerin demokratik, özgür, adil ve şeffaf olduğu uluslararası gözlem raporlarıyla teyit edilmiştir. Olağanüstü hal koşullarında 2017 yılında gerçekleştirilen anayasa referandumu bunun son ispatıdır. Bu gerçeği gözardı ederek, olağanüstü hal uygulamasının seçimleri demokratik standartların gerisine düşüreceğini iddia etmek art niyetli bir yaklaşımdır.

Olağanüstü hal sadece ülkemizin birliğine, devletimizin bekasına kasteden teröristlerin faaliyetlerini hedef almaktadır. Ülkemizde teröristlerden başka hiç kimsenin temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlanması sözkonusu değildir.

Ayrıca, birçok ülkede olağanüstü hal uygulaması sırasında seçim düzenlendiğini de hatırlatmak isterim.

Bunun son örneklerinden biri, 2017 yılında Fransa’da yapılan seçimlerdir. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünü benimsediğini iddia eden bazı devletlerin, ülkemiz sözkonusu olduğunda bu tür peşin hükümlü yorumları, Türkiye’ye yönelik çifte standartlı anlayışın bir diğer örneğidir.

Dahası henüz gerçekleşmemiş seçimler hakkında önceden açıklama yapmak millet iradesine müdahale anlamına gelmektedir ve kabul edilemez."

ABD'Lİ SÖZCÜ NE DEMİŞTİ?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Olağanüstü hâl sırasında seçimlerin Türk hukuku ve Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleriyle tutarlı bir şekilde, bütünüyle özgür, adil ve şeffaf bir biçimde yapılması zor olacaktır" demişti.

Türkiye'nin yaklaşık iki yıldır OHAL altında olduğunu belirten Nauert, "bu tip bir olağanüstü hâl sırasında seçimlerin söz konusu şekilde yapılabileceğinden endişe duyduklarını" ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Özer21 Nisan 2018 00:42

    GBB nin endişelerini ABD dışişleri sözcüsü tekrar etmiş.Onları ilgilendiren teröristlerin korunmasıdır.Ve ABD deki seçimlerle ilgili kimse bir kelam etmiş mi?Onları ilgilendirmez

  • Seçmen20 Nisan 2018 22:17

    YSK başkanı huzur içinde uyuyabiliyor ise istediği hileyi yaparak gönül rahatlığı ile benim oyumu çalabilir.

  • Selahattin abi20 Nisan 2018 21:55

    Kaldır şimdi OHAL'i seçime OHAL siz gir sonra kim kazanırsa o isterse OHAL ilan etsin böylece seçim OHAL siz yapılır kuşku duymaz herkese eşit koşullar sağlanmış olur.Buda mı zor..

  • Levent İleri20 Nisan 2018 20:39

    Fransa’dan başka örnek yok. Abd’yi sevmem ama adamlar doğru söylüyor. Mühürsüz oyları geçerli saymadınız mı referandumda 😜

  • gobel6620 Nisan 2018 23:11

    Mühürsüz oylar sayılmasaydı CHP nasıl % 40 ı bulacaktı o zaman.

  • Mann20 Nisan 2018 19:59

    Türk halkı her şeyi yapabilir.kaygida duyar sevinçle duyar üzüntüden duyar.onu seçer bunu seçer. Bu amerikanın da kaygı duymasını gerektirmez.onun kaygısı başka. Hey amerikanci

  • Mühürsüz oy20 Nisan 2018 19:39

    YSK dan Türk halkı endişe duyuyor, ABD nasıl duymasın.

  • Battal gazi20 Nisan 2018 19:26

    Sana oğlum sen kimsin herşeye maydonozsun