E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 üniversiteye rektör ataması---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 üniversiteye rektör ataması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 üniversiteye rektör ataması
23 Kasım 2018 - 03:16 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 11 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Arif Karademir, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Çakmak, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Kaya, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Gülfettin Çelik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Baran, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cem Zorlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz atandı.

Söz konusu atamalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince gerçekleştirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1Borsacı23 Kasım 2018 05:17

    Üniversiteler liselerin yerini aldı, artık master doktora ve uzmanlık önemli.  Cumhuriyetin ilk yıllarında da her ilde birkaç lise vardı. Şimdi her ilde bir üniversite var. Malesef yüksek ücretli işler için bir konuda uzman olmak gerekiyor.

  • KADİR ŞİMŞEK23 Kasım 2018 09:11

    Doğru tespit, yanlış değerlendirme. Türkiye normale dönüyor, yakın zamanda hiç kimse okuduğu okula göre ve etiketine göre  işe giremeyecek ortaya ne koyduğuna, hangi konuda çalışmaları yaptığına bakılacak. Bir okulu okumak amaç değil okumak, bir şeyler ortaya koymak için araçtır. İnsanlar bir konuda kendini geliştirmek, Ülke bakışına marjinal katkıda bulunma amaçlı çalışmalar yapmak için okumalıdır.