E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin ekonomiyi desteklemek için vergi indirimlerine gitti---

Çin ekonomiyi desteklemek için vergi indirimlerine gitti

Çin ekonomiyi desteklemek için vergi indirimlerine gitti
31 Ağustos 2018 - 10:21 borsagundem.com

Çin hükümeti, şirketlerin maliyetlerini azaltacak yeni tedbirler aldı

Çin hükümeti, ABD ile ticari çekişmenin ihracatçıları tehdit ettiği ortamda ekonomik büyümeyi desteklemek için şirketlerin maliyetlerini azaltacak yeni tedbirler aldı.

Çin Devlet Konseyi dün yaptığı toplantıda altyapı harcamalarının hızlandırılmasını ve ekonomideki soğumaya, ABD ile artan ticari gerilime karşı küçük şirketlerin desteklenmesini kararlaştırdıb
Devlet Konseyi toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, "Vergi oranlarının indirilmesi ve maliyetlerin azaltılması aktif mali politikanın uygulanmasında ve istikrarlı bir ekonominin sağlanmasında anahtar girişimler" ifadeleri kullanıldı.

Başbakan Li Keqiang'ın liderlik ettiği toplantıda, bazı ürünler için ihracat vergi iadeleri oranlarının artırılması ve bankaların küçük şirketlere verebilecekleri kredi miktarının yükseltilmesi ve faiz gelirlerinden vergi ödememeleri yer aldı.

Ayrıca yabacnı yatırımcılar, yurt içi tahvil piyasasından elde ettikleri vergi gelirlerinden 3 yıl için kurumlar vergisi veya katma değer vergisi ödemeyecekler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)