E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBrüksel saldırısı sonrası 2 bakan istifa etti---

Brüksel saldırısı sonrası 2 bakan istifa etti

Brüksel saldırısı sonrası 2 bakan istifa etti
24 Mart 2016 - 14:48 borsagundem.com

Belçika'da Brüksel'i kana bulayan saldırıların ardından resmen hükümet krizi yaşanıyor... Bugün önce İçişleri Bakanı Jan Jambon, ardından Adalet Bakanı Koen Geens Başbakan Charles Michel'e istifasını sundu. Michel, iki bakanın talebini de reddetti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de önceki gün 31 kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarının faillerinden Brahim el Bakraoui'nin geçen yıl Türkiye tarafından iki defa sınır dışı edildiği ortaya çıkmıştı. Ancak Belçika ve Hollanda'nın, Türkiye'nin Bakraoui ile ilgili uyarılarını dikkate almadığının anlaşılması, her iki ülke kamuoyunda da tepkilere neden olmuştu.

ERDOĞAN: BELÇİKA SERBEST BIRAKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel saldırganlarından Brahim el Bakraoui'nin geçen yıl Türkiye'den sınır dışı edildiğini şu sözlerle açıklamıştı:

“İnanıyorum ki dünya siyaseti eğer ittifak halinde terörün üzerine giderse bu işi çözeriz. Onun için dünya; terörü, teröristi, terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır. Buyurun Brüksel’de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015’te Gaziantep’te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015’te nota ile Belçika Büyükelçiliği’ne iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine Hollanda’ya da iade etmişiz. Ve nota ile oraya da bildirilmiştir. Ülkemizin hassasiyeti bakımından da bunu özellikle ifade ediyorum.”

İLK OLARAK HOLLANDA'YA SINIR DIŞI EDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, El Bakraoui geçen haziran ayında Gaziantep’te yakalanarak temmuz ayında, idari kararla kendi talebi doğrultusunda Hollanda’ya sınır dışı edildi. Türkiye’nin El Bakraoui’nin yabancı terörist savaşçı olduğu yolundaki uyarısını birer notayla hem Hollanda’ya hem de Belçika’ya bildirmiş olduğu da kaydedildi.
Hürriyet’in istihbarat kaynaklarından edindiği bilgiye göre Bakraoui kardeşler, 2013’te yasal yollardan Türkiye’ye giriş yaptı. Kardeşlerin, Suriye’ye geçtiği ve IŞİD kamplarına katıldıkları öğrenildi. IŞİD’in Kasım 2015 tarihindeki Paris saldırısından sonra Türkiye, AB’yi tekrar Bakraoui kardeşler konusunda uyardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından konuşan Belçika Adalet Bakanı Geens, İbrahim el Bakraoui'nin Türkiye'de yakalandığını ancak Belçika'ya değil, Hollanda'ya gönderildiğini söylemişti. Bakan, "Terörizmle bağlantılı olmayan bir suçtan hapis yattı, şartlı olarak tahliye edildi. O dönem terör bağlantısı bilinmiyordu" demişti.

Hollanda Adalet Bakanlığı'ndan dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada da konunun incelendiği, perşembe gününden önce ayrıntılı bilgi verilemeyeceği belirtilmişti.

Türkiye'nin iki kez sınır dışı ettiği Brahim el Bakraoui, önceki gün Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen terör saldırılarında kendini patlatan intihar bombacılarından biri. Brüksel Havalimanı'nda kendini havaya uçuran Brahim el Bakraoui'nin kardeşi Khalid el Bakraoui de kentteki bir metro istasyonunda intihar saldırısı düzenlemişti. Terör örgütü IŞİD'in üstlendiği saldırılarda üç bombacı dahil, 34 kişi hayatını kaybetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SEÇMEN24 Mart 2016 16:09

    bizde onlarca canlı bomba, yüzlerce insan katledildi, ancak adalet bakanı da içişleri bakanı da pişkinliklerinden ve koltuklarından taviz vermiyorlar, televizyonlara çıkıp demeç vermeleri bile yüzlerini kızartmıyor malesef, batıya bakın da ders alın o hep ağzınızdan düşürmediğiniz demokrasi böyle günlerde lazım oluyor...