E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda güçlü seyir hakim---

Borsalarda güçlü seyir hakim

Borsalarda güçlü seyir hakim
23 Ağustos 2017 - 08:36 borsagundem.com

ABD borsaları teknoloji ve madencilik sektöründeki yükselişle güç kazandı

Asya borsaları dünkü yükselişinin ardından Wall Street'de teknoloji ve Avrupa'da madencilik hisselerinin öncülüğündeki küresel yükselişe ayak uyduramayıp ivme kaybederek yatay seyrediyor. Dolar Fed'in Perşembe ve Cuma günü Jackson Hole'de düzenleyeceği yıllık sempozyum öncesinde euro ve yen karşısında güçlü seyir izliyor. Seans başında iki haftanın zirvesine yükselen Japonya dışındaki-Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksidaha sonra kazanımlarını geri vererek yatay seyrediyor. Endeks dün yüzde 0.7 yükseldi. Avustralya borsası yüzde 0.4 gerilerken ve Güney Kore KOSPI endeksi önceki ılımlı kazanımlarını geri vererek yatay seyrediyor. Japonya'nın Nikkei endeksi  ise doların yen karşısında değer kazanmasıyla birlikte yüzde 0.5 arttı. Wall Street ise teknoloji hisselerindeki yükselişin öncülüğünde günü güçlü kazanımlarla bitirdi. Dow Jones yüzde 0.9, S&P 500 yüzde 1 ve Nasdaq yüzde 1.4 yükseldi. Avrupa borsaları da madencilik şirketlerinden gelen beklentilerin üzerindeki bilanço sonuçları ve düşük seyir izleyen euronun desteğiyle dün yükseldi.

DÖVİZ

Dolar Jackson Hole'de Perşembe ve Cuma günü düzenlenecek yıllık sempozyum öncesinde yatırımcıların pozisyonlarını ayarlamalarıyla birlikte başlıca para birimleri karşısında dün kaydettiği değer kazanımını bugün de sürdürdü. Doların başlıca altı para biriminden oluşan sepet karşısında dün yüzde 0.5 değer kazandıktan sonra bugün de yüzde 0.1 artışla 93.605'e yükseldi. Dolar, dün açıklanan Alman yatırımcıların Avrupa'nın en büyük ekonomisinin görünümüne ilişkin eğilimlerini gösteren ZEW endeksinin beklentilerin altında açıklanmasının ardından euronun baskı altında kalmasına paralel değer kazandı. Ancak dolar bugün ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD hükümetinin çalışmalarını askıya alınması hakkındaki açıklamalarının ardından yen karşısında dip seviyeyi gördü. ABD'nin Phoneix kentinde destekçilerine hitaben yaptığı konuşmada Trump, ABD-Meksika sınırına duvar örme vaadine atıfta bulunarak "Kamu çalışmalarını askıya almak zorunda kalsak bile bu duvarı inşa edeceğiz" dedi. Trump'ın açıklamaları öncesinde 109.670 yen düzeyinde olan dolar , açıklama sonrası 109.410'a kadar geriledikten sonra yüzde 0.1 ekside 109.475'de bulunuyor Jackson Hole'da ise para politikasına ilişkin yeni mesajlar vermeleri beklenmese de Fed Başkanı Janet Yellen ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları yakından izlenecek

PETROL

Petrol fiyatları Libya petrol üretiminindeki ve ABD yakıt stoklarındaki artışın arz fazlası oluşturacağı endişeleriyle baskı altında kalarak geriledi. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.2 düşüşle varil başına 51.75 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.2 düşüşle varil başına 47.72 dolarda bulunuyor. Libya'nın en geniş petrol sahası olan Sharara'da üretimde durma yaşadıktan sonra kademeli olarak yeniden üretime başlıyor. Sharara petrol sahasının üretimi günlük 280,000 varile ulaştı ancak boru hattının abluka altına alınmasından dolayı bu ay artış durdu. Bu petrol sahasının üretimi Temmuz'da günlük 1 milyon varilin üzerine çıkan Libya'nın petrol üretimine temel oluşturdu.

ALTIN

Altın fiyatları ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarının ardından doların değer kaybetmesiyle yükseldi. Donald Trump'ın ABD-Meksika sınırına bir duvar örme vaadini yerine getirmek için gerekirse kamu çalışmalarının durdurulabileceğini belirtmesi yatırımcılarda endişe yarattı. Spot altının ons fiyatı dün 0.5 geriledikten sonra bugün yüzde 0.1 artışla 1,285.40 dolara yükseldi. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı değişim göstermeyerek 1,291.30'da bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)