E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da oluşacak ilk fiyatlar dikkate alınmamalı---

Borsa'da oluşacak ilk fiyatlar dikkate alınmamalı

Borsa'da oluşacak ilk fiyatlar dikkate alınmamalı
18 Temmuz 2016 - 07:51 borsagundem.com

Vakıf Yatırım; sıcak hareketlerin yatışması sonrasında açılışta BİST 100'ün 81.000-79.000 aralığından güne başlayabileceğini öngörüyor

Son gelişmeler ve piyasalara etkileri

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminin piyasalar üzerine etkilerini değerlendirmek üzere hazırladığımız çalışma aşağıda sunulmuştur. Buna göre söz konusu başarısız darbe girişimi sonrasında piyasaların vereceği tepki noktasında birkaç önemli hususa değinmekte yarar görüyoruz.

° Piyasalarda öngörülemeyen gelişmeler sonrasında verilen tepki genel olarak irrasyonel fiyatlamalar şeklinde gerçekleşmektedir. Gelişmelerin piyasaların açık olmadığı bir zamanlamaya denk gelmesi ve bu anlamda yatırımcıların alım-satım işlemleri için daha rasyonel karar alabilecekleri bir süreçten geçmesinin söz konusu irrasyonel fiyatlamanın boyutunu azaltabilir. Bu bağlamda haftanın ilk işlem günü hisse senetleri, sabit getirili menkul kıymetler ve döviz piyasasında ilk aşamada panik satışlar olabileceğini ve endeksin hali hazırda döviz piyasasındaki tepkileri dikkate alacağını öngörüyoruz.

° Piyasaların açılışında aşırı dalgalanmaları engellemeye ve piyasaya güven vermeye yönelik TCMB'nin aldığı tedbirlerin yanısıra Sayın Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Çetinkaya'nın birlikte katılımıyla yabancı yatırımcılarla son gelişmeleri değerlendirmek üzere Pazar günü gerçekleştirilen telekonferansın, özellikle yabancı yatırımcıların rasyonel fiyatlamaları açısından olumlu etkileri olabilecektir. Basına yansıyan telekonferans içeriğine göre;

ü Şimşek, darbe girişimi ardından herşeyin düzeldiği ve hükümetin bu süreçte güçleneceğini belirtti.
ü Başkanlık konusunda, batılı başkanlık sistemi vurgusu yapan Şimşek, erken seçim ihtimalinin sözkonusu olmadığını net bir şekilde ifade etti.
ü Turizm tarafındaki sıkıntıların büyümeyi etkilemeyeceği belirten Şimşek, %4 büyümenin oldukça ulaşılabilir olduğunu belirtti.
ü TCMB Başkanı Çetinkaya ise piyasanın düzgün çalışması, likidite sıkıntısı olmaması için tüm gelişmelerin takip edileceğini ve piyasayla iletişimin en açık şekilde sürdürüleceğini bildirdi.
ü Başkan Çeetinkaya, normalleşme sürecinde önümüzdeki 2 gün piyasaların izlenerek karar verileceğini, enflasyona göre gerekirse duruşun değişebileceğini belirtti.

° Önerimiz; Bugünden itibaren gerçekleşecek olan hisse senetleri piyasası işlemlerinde yatırımcılarımızın panik işlemlerden kaçınmaları ve ilk aşamada oluşacak olan irrasyonel fiyatlamaları dikkate almamaları ve temkinli olmaları yönündedir. Özellikle Hisse senetleri piyasasında ilk hareketlilik sonrasında gün içinde yapacağımız bilgilendirme maili ile yatırımcılara yardımcı olmaya çalışacağız ancak, açılış öncesi hisse senetleri tarafında belirli kademelerde işlem görmeden yapılacak olan satış işlemlerinin kayıpları artırabileceği görüşündeyiz.

° Cuma günü piyasa kapanışı ardından 2.8900 seviyesinden %5,5 artışla 3.0500 seviyelerine kadar ulaşan Dolar/TL'nin, sabahki işlemlerde 2.9550 seviyelerine kadar geri çekildiğini görmekteyiz. BBu aşamada, Salı günü saat 14:00'de açıklanacak olan PPK kararının da görülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Piyasada beklenti, üst bant tarafında 25 baz puanlık bir indirim olmakla birlikte, son gelişmelerin sonrasında olası bir faiz indiriminin gelmeme olasılığı bulunduğunu düşünüyoruz. Faiz indiriminin gelmemesi durumunda TL'nin değer kazanacağı göz ardı edilmemelidir.

° Hisse senetleri piyasasının vereceği tepkiye ilişkin olarak; kur tarafındaki sıcak hareketlerin yatışması sonrasında açılışta BİST 100'ün 81.000-79.000 aralığından güne başlayabileceğini öngörüyoruz.

BIST 100 Teknik Analiz

" Kapanışını 82.825 seviyesindeki hedefinden gerçekleştiren BİST'in bugüne 81.000-79.000 aralığından başlayabileceğini öngörüyoruz.
" Destek seviyeleri tepki hareketlerinde de direnç olarak izlenmelidir.
" İlk fiyatlamaların ardından kur tarafı da izlenerek BİST 100'ün denge arayışını sürdürmesi beklenmeli.
" 141.400 seviyesinden kapanan bankacılık endeksinde, 137.500-135.000 aralığına doğru geri çekilerek başlayabilir.

Ağustos Vadeli BİST 30 Kontratı

" 103.150 seviyesinden kapanan Ağustos vadeli BİST 30 kontratında, 102.000-100.000 aralığından güne başlangıç görebiliriz.
" İlk fiyatlamaların ardından destek seviyeleri yukarı yönlü hareketlerde direnç seviyeleri olarak takip edilmelidir.

Ağustos Vadeli USD/TRY kontratı

" Ağustos vadeli USD/TRY kontratının güne 2,9800 seviyelerinden başlamasını bekliyoruz.
" Kontratta 3.0150 aşılmadığı sürece yön aşağı olarak kabul edilmeli.
" 2.9750 seviyesi aşağı kırılırsa 2.9600-2.9400 aralığına doğru hareket görülebilir.


Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş

Dolar/TL 2.95 seviyelerine gevşedi

 

Avrupa borsalarının yükselişle açılmaları bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)