E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da hafif düşüş olabilir---

Borsa İstanbul'da hafif düşüş olabilir

Borsa İstanbul'da hafif düşüş olabilir
06 Haziran 2017 - 09:30 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif negatif risk iştahı eşliğinde hafif düşüş ile açılsa da gün içerisinde yatayda kalması bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ 100,000 SEVİYESİNE YAKLAŞMASININ ARDINDAN GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, yurt içinde enflasyonda yaşanan gerileme paralelinde değerlenen TL ile birlikte güne yükselişle başlamasına rağmen, günün ikinci yarısında Kaliforniya Eyalet Meclisi’nin Türk varlıklarına 500 milyon USD yatırım yapmış olan iki kamu fonunun yeni Türk varlık alımlarını yasaklanmasının ardından günü %0,7 düşüşle 98,192 seviyesinden tamamladı. Belirtmek gerekir ki bu fon, Türk hisse senetlerini barındırdığı gibi diğer Türk varlıklarına da yatırım yapmaktadır. BIST Bankacılık Endeksi, %0,7, BIST Sanayi Endeksi ise %0,4 oranında geriledi. Ayrıca, dün ekonomik veri olarak yurt içinde Mayıs ayı enflasyon verileri takip edildi. Mayıs ayında enflasyon beklentilere paralel bir şekilde, aylık bazda %0,45, yıllık bazda ise %11,72 artış gösterdi. Bu nedenle, enflasyonun Nisan ayında %11,87 ile zirve seviyesini görmesinin ardından gerilemiş olmasını olumlu bulmaktayız.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ÖNEMLİ BİR GÜNDEM MADDESİNİN OLMADIĞI GÜNDE YATAY SEYİR…

Sabah saatleri itibariyle Asya piyasaları düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. Bugün yurtiçi ve yurt dışında önemli bir gündem maddesi bulunmamakta. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif negatif risk iştahı eşliğinde hafif düşüş ile açılsa da gün içerisinde yatayda kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

SASA…Pozitif… Şirket, Adana’da bulunan 905 dönümlük arsa ile Hatay’da bulunan 67 dönümlük arsasının 31.03.2017 tarihli şirket konsolide UFRS finansal tablolarında yer alan toplam defter değeri 25,8 milyon TL iken yaptırılan değerleme çalışması sonrasında arsaların toplam piyasa değerinin 600,3 milyon TL olduğu tespit edildiğini ve tespit edilen tutarın 30.06.2017 tarihli konsolide UFRS finansal tablolarına yansıtılacağını açıkladı. (KAP)

MGROS…Nötr…/KIPA…Nötr… Migros’un Kipa’nın %95,5’ini satın almasının ardından SPK’ya çağrı muafiyeti için başvuruda bulunmuştu. SPK Bülteni’ne göre başvuru olumlu karşılanmadı. Migros’un 6 iş günü içerisinde çağrı için SPK’ya başvurması gerekiyor. Migros Kipa’yı 199 milyon TL’ye satın almıştı. Kipa’nın mevcut piyasa değeri yaklaşık 2,7 milyar TL ve öz sermayesi 1,3 milyar TL seviyesindedir. (KAP)

TTRAK…Nötr… Şirketin Mayıs ayı üretimi aylık bazda %3 artış, yıllık bazda ise %24 düşüş göstererek 3,665 adet oldu. Mart ayı satışları, aylık bazda %16 düşüş, yıllık bazda ise %3 arttı ve 3,103 adet olarak gerçekleşti. Şirketin Mart ayı ihracatı ise, aylık ve yıllık bazda sırasıyla %8 ve %13 daralarak 928 adet oldu.

PETKM…Nötr… Şirketin sahibi olan Socar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aliyev, Petkim Yarımadası’nda petrokimya ürünler için yeni bir yatırım üzerinde çalıştıklarını, yatırım tutarının 3 milyar USD’yi bulabileceğini ve stratejik yatırım kapsamında değerlendirilmesi için hükümet ile görüşmeler halinde olduklarını söyledi. (Business HT)

KATMR…Sınırlı Pozitif… Şirket, Yatırımlarda Devlet yardımları hakkında karar kapsamında şirkete ait Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden yatırımı ile ilgili 13,1 milyon TL tutarında yatırım teşvik belgesinin onaylandığını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,9 düşüşle 121,025 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 120,500 – 121,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın ilk işlem gününde gelişen ülke para birimleri karşısında değer kazanırken, Türk Lirası söz konusu ülke para birimlerine eşlik ederek gün içerisinde negatif seyir izledi. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,43 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta ABD Doları’nın global bazdaki zayıf seyrini yükseliş fırsatı olarak değerlendiren altın yeni haftaya sakin bir başlangıç yaptı. Orta Doğu’daki tedirgin atmosfer ve İngiltere seçimlerini henüz fiyatlamayan altın haftanın ilk işlem gününü dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde ABD Doları gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazanırken, euro söz konusu ülke para birimlerine eşlik etti. Euro günü Dolar karşısında %0,22 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)