E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul bankacılık endeksiyle geriledi---

Borsa İstanbul bankacılık endeksiyle geriledi

Borsa İstanbul bankacılık endeksiyle geriledi
23 Kasım 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne yüzde 0.39 oranında yükselişle başlayan Borsa İstanbul günü yüzde 0.88 düşüşle 105.026 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye lehine jeopolitik olarak riskler Suriye yönünden azalmaya başladı. Dün Soçi'de Türkiye, Rusya ve İran, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığına ilişkin ortak bildiri yayımladı. Bundan sonraki sürece ilişkin olarak da Suriye’de bulunan tüm etnik unsurlarla toplantılar yapılacak.

Ayrıca Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Kasım ayı toplantısına katılan üyeler, "kısa vadede" bir faiz artırımını muhtemel gördüler, ancak  yetkililer ayrıca ısrarcı şekilde düşük enflasyon konusunda daha fazla endişe diye getirdiler.

Borsa İstanbul ise güne yüzde 0.39 oranında yükselişle 106 bin 381 puandan başladı.

Karışık seyrin hakim olduğu endeks gün ortasına yüzde 0.29 oranında yükselişle 106 bin 270 puandan girdi.

Fitch'in ABD'deki davalar nedeniyle Türk bankalarının adının zedelenmesi halinde bankaların kredi notlarının negatif  tarafa geçebileceğini belirtti.

Bu gelişme ile bankacılık endeksinde yüzde 3'e yakın düşüş yaşandı. Borsa İstanbul bu gelişmelerin ardından günü yüzde 0.88 düşüşle 105.026 puandan tamamladı.

Garanti Bankası yüzde 2.84 oranında düşüşle 9.57 lira, Akbank yüzde 3.23 oranında düşüşle 8.99 lira, İş Bankası yüzde 3.31 oranında düşüşle 6.13 lira, Yapı Kredi Bankası yüzde 1.92 oranında düşüşle 4.08 lira seviyesinde işlem gördü.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 937,50 puan azalırken, toplam işlem hacmi 5,8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 2,77, holding endeksi de yüzde 0,82 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen yüzde 2,06 ile madencilik, en çok gerileyen ise bankacılık oldu. Gün içinde endeks en düşük 104 bin 657 puan, en yüksek 106 bin 946 puanı gördü. 

Analistler, yarın yurt içinde imalat sanayi kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi, yurt dışında ise Almanya'da Ifo endeksleri ve ABD'de Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirtti.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 106.400 ve 107.200 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu söyleyen analistler, 103.000 puanın da destek konumuna geldiğini ifade etti. 

Günün önemli şirket haberleri 23/11/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 23/11/2017

DOLAR YATAY SEYİRDE

ABD ve Japonya piyasalarının tatil olduğu günde 3.92 seviyesinin  altını gören Dolar/TL, bu seviyenin hemen üzerinde dengelendi. Ayrıca Suriye'ye iligili Türkiye, Rusya ve İran'ın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığına ilişkin ortak kararlar doların ateşini düşürdü. Ayrıca dün açıklanan Fed toplantı tutanaklarında enflasyona ilişkin endişelerin devam etmesi doları baskı altında tuttu. Fed'in Aralık'ta faiz artırma ihtimali ise yükseldi.
Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "TCMB adımlarını TL'deki riskleri ortadan kaldırmak adına yeterli görmüyoruz. TCMB'nin de bu adımları TL'deki değer kaybına son vermek adına atmadığını düşünüyoruz. Dolayısıyla bugün ana belirleyici olan Fed kararının ötesinde TCMB'nin adımları da negatif ayrışmayı en azından bir miktar zayıflatacaktır" dedi. 

Dolar/TL dün 3,9829 ile tarihi zirvesini görmüştü.
Saat 18:15 itibariyle dolar 3.91.61 lira seviyesinde işlem görüyor.
Dolar/TL bugün en düşük 3,9047, en yüksek 3,9476 seviyesini  gördü.
Euro ise 4.6537 seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.1846 seviyesinde. Altının gramı 163 lira, 2 yıllık tahvil faizi ise yüzde 14.21 seviyesinde bulunuyor.
ABD piyasaları 'Şükran Günü nedeniyle bugün kapalı olacak. ABD'de piyasalar yarın da 'Kara Cuma(Black Friday)' nedeniyle erken kapanacak. Japonya piyasaları da bugün 'İşçilere Şükran Günü'  nedeniyle kapalı bulunuyor.

Altın doların gerilemesiyle kazançlarını korudu

KÜRESEL PİYASALARDA TATİL SAKİNLİĞİ

Şükran Günü kutlamaları nedeniyle ABD ve Japonya’da piyasalar bugün tatil. Bu nedenle Asya borsalarında sınırlı hareketler görüldü.

ABD Hazine tahvilleri Fed'in para politikasını beklenildiği kadar sert bir şekilde sıkılaştırmayacağı spekülasyonlarıyla yüksek seyir izlerken, dolar ise beş ayın en kötü düşüşünü kaydettikten sonra değer kayıplarına karşı koymaya çalışıyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Hong Kong'un ana endeksine paralel olarak yüzde 0.15 artışla 10 yılın zirvesini gördü. Fed'in son toplantı tutanaklarının "birçok katılımcının" enflasyonun beklenilenden daha uzun süre Fed'in yüzde 2 hedefinin altında kalacağına ilişkin endişeli olduğunu gösterdikten sonra dolar değer kaybetti. Bu ifadeler Fed Başkanı Yellen'in dün yaptığı açıklamaları tekrarladı ve piyasaların gelecek yıl daha fazla faiz artışı fiyatlamalarından geri adım atmalarına yol açtı. Yellen, ABD'de enflasyonun yakında yükseleceği tahminini tekrar etmiş, ancak güçlü çekinceler ortaya koyarak fiyatların gelecek yıllarda düşük seyretmeye devam etmesinin de olasılıklar dahilinde olduğunu belirmişti.

Petrol 58 dolar seviyesinde 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)