E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul, Koç Holding hisseleriyle düştü---

Borsa İstanbul, Koç Holding hisseleriyle düştü

Borsa İstanbul, Koç Holding hisseleriyle düştü
25 Haziran 2018 - 15:36 borsagundem.com

Koç Grubu hisselerindeki düşüş güne güçlü yükselişle başlayan Borsa İstanbul'u negatif etkiledi

BORSAGUNDEM.COM

Tarihi Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekilliği seçiminde Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın zaferle ayrılmasının ardından piyasaylar güne uzun zamandandır görmediği bir moralle başladı. Borsa İstanbul da açılışını yüzde 3.55 oranında yükselişle yaptı. Gün ortasına kadar pozitif tarafta kalmasını sürdüren BİST, öğlen saatlerinde aniden düşüşe geçti.

Gözler birden güç kaybeden ve bu kayıpla borsayı aşağı çeken Koç Grubu hisselerine döndü. Kulisler hareketlendi. Çünkü ilk etapta Koç Holding, Tofaş, Ford Otomotiv, Arçelik'teki sert düşüşün gerekçesi üzerinde herhangi bir uzlaşma yoktu. Ancak hisselere ilişken detaylara inildiğinde iki nedenin ön plana çıktığı görüldü.

TRUMP ETKİSİ

Avrupa'dan ithal edilecek her otomotile ek olarak yüzde 20 oranında vergi koymayı düşünen ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret savaşlarına ara vermeden devam etmesi ve söz konusu planı Tofaş ve Ford Otomotiv'i negatif etkiledi.
Bu durumda ek maliyet nedeniyle satışlarında düşüş olabileceği endişesiyle Ford Otomotiv ve Tofaş'ın hissesi düşüşe geçti.

CHP MİTİNGİYLE İLGİLİ İDDİALAR

Fakat Borsa İstanbul’u düşüren bu hisselerle ilgili neden tek bu değil. Trump'la birlikte, Cumartesi günü Maltepe’de yapılan CHP mitingiyle ilgili iddialar da etkili oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Maltepe Mitingi'ne Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'un ulaşım için vapur ve otobüs temin ettiği iddiaları da hisse üzerinde baskıya yol açtı.

ALİ KOÇ YALANLADI

Ancak bu iddiaları Ali Koç yalanladı. Koç Holding'in Twitter hesabı üzerinden Ali Koç "Sayın Muharrem İnce tarafından Maltepe'de düzenlenen mitinge ulaşım desteği sağladığım yönünde sosyal medya üzerinden yayılan iddia tamemen asılsızdır." açıklamasında bulundu.

HİSSELER DÜŞÜŞTE

Tofaş hissesi yüzde 6.26 oranında kayıpla 23.84 lira, Koç Holding hissesi yüzde 4.50 oranında inişle 13.80 lira, Ford Otomotiv hissesi yüzde 7.31 oranında düşüşle 64.60 lira, Arçelik hissesi yüzde 3.39 oranında düşüşle 15.67 lira seviyesinde işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 213,30
En Yüksek: 217,50
En Düşük: 212,00
Değişim 0,61 %
FK: 7,49
PD / DD: 1,34
İşlem Hacmi 2.726.846.094
Toplam Adet: 12.707.254
Ağırlıklı Ort.: 214,55
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)