E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan yeni tedbir kararı---

Borsa İstanbul'dan yeni tedbir kararı

Borsa İstanbul'dan yeni tedbir kararı
14 Kasım 2018 - 18:17 borsagundem.com

Aşırı volatil seyreden hisselere ilişkin volatilite bazlı tedbir ve brüt takas getiren Borsa İstanbul üçüncü bir tedbir olan tek fiyattan işlem görme kuralını da uygulamaya sokacak

Borsa İstanbul'da herhangi bir özel durum olmamasına rağmen aşırı volatil seyreden hisselere karşı tedbirler alınıyordu. Bu tedbirlere rağmen hisselerdeki volatilite devam ediyor. Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında açığa satış ve kredili işlemler 15 gün süre ile yasaklanıyordu. Bununla birlikte volatilitenin devamı halinde hisse brüt takasa alınıyor ve açığa satış, kredili işlem yasağının yanında internetten emir iletimi de yasaklanıyordu.

Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi ve brüt takasa rağmen hissede devam eden volatiliteye ilişkin olarak "Tek Fiyat Yöntemi ile İşlem Görme" tedbirini de uygulamaya alacak.

Böylece işlem gören pay senetlerinde, işlemlerin adil ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği risklerden korunmaları sağlanacak.

Borsa İstanbul'dan KAP'a şu açıklama yapıldı:

Bilindiği üzere Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili kararları uyarınca, Borsamız Pay Piyasasında işlem gören pay senetlerinde, işlemlerin adil ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği risklerden korunmaları amacıyla Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi devreye alınmış olup bu kapsamda gerekli koşulların oluşması halinde ilgili pay senedinde 15 gün süreyle birinci seviye tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri, volatilitenin devam etmesi durumunda ise 15 gün süreyle ikinci seviye tedbir olan "Brüt Takas" tedbiri uygulanmaktadır.

15/11/2018 tarihinden itibaren ikinci seviye tedbir sonrasında paydaki volatilitenin devam etmesi durumunda üçüncü seviye olarak 15 gün süre ile "Tek Fiyat Yöntemi ile İşlem Görme" tedbiri uygulanmaya başlanacaktır.

"Tek Fiyat Yöntemi ile İşlem Görme" tedbirinin getirilmesi durumunda, "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" tedbirlerinin de "Tek Fiyat Yöntemi ile İşlem Görme" tedbirinin geçerli olduğu süre zarfında uygulanmasına devam edilecektir.

Tedbir alınmasını gerektiren koşulların oluşması durumunda, tedbir uygulanacak pay senedi ve tedbirin başlangıç tarihi ile tedbir süresi, ilgili tarihte piyasa kapandıktan sonra Borsamız tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurulacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber bekri15 Kasım 2018 21:26

    Heee 1.5 liradan 14 tl ue gidiyor sonra 5 lere grlirken yok devreyi kestim yok açık yok kapalı şimdi hisse 2 küsür hee iki kişiyi yasakladın sirketten aciklama istedin ve hatta 15 yıl tek fiyat uygulayın sonuç soyulan için ne parası çalınan için faydası ne ....boş işlerle uğraşmayayın

  • bmeks maduru15 Kasım 2018 18:42

    Cemaş için konuşuyorlar

  • dursun15 Kasım 2018 13:02

    spekleri koruma tedbirlerine devam etsinler

  • KILIÇ15 Kasım 2018 08:10

    YATIRIMCIYI KAÇIRMAK İÇİN TÜM ÇABASIYLA UGRAŞIYOR OYSAKİ ÖNCELİKLİ ÇABA GÖSTERMESİ GEREKEN YATIRIMCI ÇEKECEK ,BORSADAKİ HİSSELERİ GÜVENLİ HALE GETİRECEK ADIMDIR AMA YA SARMAYE ARTIŞI YAPARAK YATIRIMCI KAÇIRMAK YADA TAKAS İŞLEMİ İLE UGRAŞMAK.

  • Gerçek 15 Kasım 2018 07:36

    Bütün borsa operasyonların siyasi ayakları bulunmadıkça borsanın daha doğru denetlenmesi imkansız. Bütün operasyoncukarın şato odalarında korunuyor.

  • Metin14 Kasım 2018 23:40

    ESKİ SPK VE BIST YÖNETİMİ YILLAR ÖNCE HİSSELERDE YAŞANAN GEREKSİZ YÜKSELİŞLERİ DURDURAMADIĞI YADA DURDURMAK İSTEMEDİĞİ İÇİN SAÇMASAPAN UYDURMA A B C DİYE HİSSE GRUPLARI OLUŞTURMUŞTU HALA NE İŞE YARADIĞI BİLİNMİYOR? ŞİMDİ Kİ YÖNETİMLERDE YİNE HİSSELERDEKİ GEREKSİZ YÜKSELİŞLERİ DURDURMAK İÇİN SAÇMA YÖNTEMLERİNE DEVAM EDİYOR. VBTS İLE ÖNCE KREDİ AÇIĞA SATIŞ, SONRA BRÜT TAKAS, SONRA DA TEK FİYAT. HİSSEDE İŞLEMLERİ YAPANLARA HİÇBİRŞEY YOK. ARTIK ANLAYAMADINIZ MI HİSSE YASAKLAMAKLA YATIRIMCILARA ZARAR VERİYORSUNUZ YASAKLAR İŞE YARAMIYOR. HALA ANLAMADINIZ MI BU İŞLEMLERİ YAPANLARI YASAKLAMADIKÇA BİRŞEY DEĞİŞMEYECEK. YADA ASIL SORU BU İŞLEMLERİ YAPANLARI YASAKLAMAK İSTİYORMUSUNUZ ????????

  • Hapis cezasi sart15 Kasım 2018 07:03

    Manuplatorlerin kulaklarindan tutulup hucre hapsine atilmasi gerekli en mantikli cozum bu.. diger parasal yaptirimlar veya islem yapmama cezalari etkisiz kaliyor bu ac gozlu hirsizlara. Etkili hapis cezalari sart. Bu ceza hissenin sahibi olan patronlari da kapsamali..

  • Ilhan14 Kasım 2018 22:23

    Bu pisligi yapanlar belli ,hesapları belli.Madem bu işi çözmek istiyorsunuz hesaplarına el koyun.Zarara ugrattıkları insanların zararlarını bunların paralarıyla karşılayın bakalım. Atı alan üsküdarı gectikce,bu adamlar bu işi ne sistemi koyarsanız koyun yaparlar.

  • Mesut14 Kasım 2018 21:41

    VALLAHİ BRAVO HARİKA DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR YASAK. ADAMLAR ZORLANIYORDU ZATEN ALAN SATANLA UĞRAŞ, AÇIĞA SATIŞ YAPANLA UĞRAŞ.RAHAT RAHAT TEK FİYATTA TAVAN TAVAN ADESEYİ BEYAZ GİBİ 200 LİRA YAPARLAR ARTIK.

  • Hamdi14 Kasım 2018 21:09

    Serbest piyasayı serbest bırakın artık. İYİCE MUZ CUMHURİYETİ OLDU.

  • Hasan14 Kasım 2018 21:08

    YETER YA BU YASAKÇI ZİHNİYET. 1-2 ADAM YÜZÜNDEN HİSSEDE İŞLEM YAPANLARIN SUÇU NE? YASAK YASAK YASAK. BİRAZ ALDIĞINIZ PARAYI HAKEDİP ARAŞTIRIN KİMLER YAPIYOR BU İŞLERİ KİMLER SEBEP OLUYOR. BULMUŞLAR KOLAYI HEMEN DURDUR YASAKLA ORDA OTURUN ANCA

  • Mezarda emekli14 Kasım 2018 20:30

    Guatalamadamiyiz yahu bune boyle iskencelerden,iskence beyen.

  • Zekii14 Kasım 2018 20:05

    Borsayı tepetaklak etcekler. Yerini yapıyorlar.

  • BENCE14 Kasım 2018 18:42

    BORSAYI KAPATIN KURTULAĞ BU KUMARDAN

  • Adil Dağlı14 Kasım 2018 22:05

    Benim 100 er binlot favori ve memsa mı yediler ben bu bitlerden kurtuldu.2013ten bu güne kadar tam beş senedir bir lot işlemim yok.size tavsiye çıkın oradan.

  • SPK14 Kasım 2018 18:33

    adese için bahsediyor

  • cobra14 Kasım 2018 18:28

    yukarı çıkarken  dokunanlar, aşağıya inerken  dokunmuyor. borsa  istanbul niye kurallı davranmıyor. ky nin  ezilmesine izin veriyor.