E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te yükselişin hız kazanması o seviyeye bağlı---

BİST'te yükselişin hız kazanması o seviyeye bağlı

BİST'te yükselişin hız kazanması o seviyeye bağlı
27 Nisan 2016 - 08:48 borsagundem.com

Yatırım Finansman Menkul Değerler teknik analizinde, BİST-100'de görülen yükselişin hız kazanması için 85.900 seviyesinin aşılması gerektiği vurgulandı

İki günlük geri çekilmenin ardından yeniden yükselişe geçen ve sabah saatlerinde $46 seviyesine ulaşan petrol fiyatlarının, borsalardaki reaksiyonu zayıf kaldı diyebiliriz. Fed kararı öncesi Asya borsaları karışık ve negatif eğilimli seyrederken, ABD vadelileri de yataya yakın hareketini sürdürüyor. Avrupa borsalarında da benzer şekilde yatay bir açılış beklentisi söz konusu. Yurtdışının sakin hareketlerine ek olarak USD/TL’nin de dün 17:45 kapanışındaki seviyelerine yakın seyri, yeni günde açılışın yataya yakın
olabileceğine işaret ediyor. Ancak Dolar endeksi (DXY)’nin hafif artışı ve Euro/Dolar paritesinin hafif aşağı yönlü hareketi, gelişmekte olan ülke borsalarında olası satış baskılarına karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda bir sinyal olarak algılanabilir.

Küresel piyasalara benzer şekilde yatay açılış beklediğimiz BIST-100 endeksinde 85.900’ü ilk direnç, 85.000-84.800 bandını ilk destek olarak izliyor olacağız. Yükselişin güç kazanması için 85.900’ün aşılması gerekli. Aksi durumda gevşeme eğilimi hız kazanabilir. Olası yükselişlerde 86.400 ve 87.000 seviyelerini sırası ile üst dirençler olarak izliyor olacağız.

YATIRIM FİNANSMAN MENKUL DEĞERLER

BİST-100'de yükseliş trendi sürecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)