E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te Halkbank etkisi olabilir---

BİST'te Halkbank etkisi olabilir

BİST'te Halkbank etkisi olabilir
29 Mart 2017 - 09:40 borsagundem.com

Halkbank'ın genel müdür yardımcısının ABD'de tutuklanması bankacılık endeksinde düşüşe neden olabilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GELİŞEN ÜLKELER EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi, dün, Trump’ın sağlık yasasının ertelenmesine rağmen FED üyelerinin ABD ekonomisi hakkında olumlu görüş bildirmesi ve faiz artırımına ilişkin beklentilerini değiştirmemesi, global hisse piyasalarında hafif olumlu risk iştahı eşliğinde günü %0,5 yükselişle 90,182 seviyesinden tamamladı. Hisse bazında Halk Bankası, dün %5,2 yükselişle, Bankacılık Endeksi’nde %1,1’lik yükselişe öncülük etti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

GLOBAL POZİTİF RİSK İŞTAHINA KARŞIN YATAY SEYİR…

Sabah itibariyle global hisse piyasalarında olumlu eğilim devam etmekte olup, Asya piyasaları hafif yükselişte. Buna karşın, Halk Bankası KAP açıklamasında Uluslararası Bankacılık GMY’sinin ABD’de gözaltına alındığını duyurdu. Bu paralelde, BIST 100 Endeksi’nin güne, banka hisseleri öncülüğünde hafif düşüşle başlamasını ve global pozitif risk iştahı paralelinde genelde yatay devam etmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

HALKB…Negatif… Şirket, Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, 28 Mart 2017'de görev için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde gözaltına alındığını ve ilk duruşması yapıldıktan sonra İddianame hazırlanmak üzere savcılığa süre verildiğini açıkladı. (KAP)

TUKAS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Torbalı fabrikasında yeni ürün geliştirilmesine, mevcut ürünlerin teknolojik altyapısının yenilenmesine, ilave depo alanı yapılmasına yönelik olarak, maliyeti 43 milyon TL olarak tahmin edilen bina ve makine yatırımlarının yapılmasına karar verildiğini açıkladı.(KAP)

TAVHL…Nötr… TAV Havalimanları'nın da içinde yer aldığı konsorsiyum tarafından işletilen Zagreb Havalimanı'nın yolcu kapasitesini yıllık 5 milyona çıkaran yeni yolcu terminali hizmete başladığı belirtildi. Yaklaşık 330 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirilen Zagreb Havalimanı'nın yeni terminali, 65,000 metrekarelik alana, sekiz yolcu köprüsüne, 30 check-in kontuarına ve 1,100 araçlık bir otoparka sahip olacağı açıklandı. (Anadolu Ajansı)

CEMTS…Nötr… Şirket, haddehanesinde boy kesim makası 450,600 Euro, taşlı testere 467,600 Euro, otomatik istifleme ve paketleme sistemi 981,800 Euro yatırımları için; Primetals Technologies Gmbh firması ile toplam 1,9 milyon Euro değerle siparişe bağlanmış olduğunu ve ilgili sözleşmenin 28.03.2017 tarihinde Bursa’da imzalandığını bildirdi. Ayrıca, yatırımlarımın tahmini bitiş süresinin de 12 ay olarak planlandığı belirtildi. (KAP)

ALARK…Pozitif… Şirket, bağlı ortaklıklarından Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.’nin, Sefaköy - Halkalı - Başakşehir Havaray Hattı ihalesinde en avantajlı teklifi vererek ihaleyi kazandığını ve söz konusu ihalenin teklif bedelinin ise KDV hariç 1,3 milyar TL olduğunu açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,4 yükselişle 110,000 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde, 109,250 - 110,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün dolar gelişen ülke para birimleri karşısında değer kazanırken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası dünü dolar karşısında %1,14 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz haftanın genelinde Altın fiyatları, FED’e ilişkin beklentilerin sona ermesi ile birlikte Trump belirsizliği paralelinde global olarak değer kaybeden ABD Doları’ndan pozitif etkilendi. Yeni haftada ise ABD Dolarında görülen tepki alımlarının etkisiyle değer kaybetmekte. Dün altın günü Dolar karşısında %0,24 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün dolar tüm gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazanırken, euro da söz konusu harekete eşlik ederek günü dolar karşısında %0,46 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)