E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'e güçlü alıcı gelmesi gerekiyor---

BİST'e güçlü alıcı gelmesi gerekiyor

BİST'e güçlü alıcı gelmesi gerekiyor
18 Temmuz 2018 - 09:37 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da kara bulutlar dağılmaya başlasa da yükselişin güçlenmesi için alımların hacimli olması gerekiyor

Satışlar Bitse de Devam Etsek

Borsa İstanbul'da dün tepki alımları izlenirken, kara bulutlar bir nebze de olsa dağıldı. Endeks sabah hafif alıcı başlarken, gün sonuna doğru gelen sert alımlarla birlikte günü 1.885 puan artışla 91,630 seviyesinden kapattı.Borsadaki dünkü yükselişle birlikte şirketlerin piyasa değeri 13.5 milyar TL artarak 746.5 milyar TLye yükselirken; Aselsan 2.2 milyar TL ve Eregli DÇ 1.5 milyar TL ile piyasa değeri en çok artan firmalar oldu. 

 9 Temmuzdan beri yüzde 20 düşen banka endeksi ise dün de kötü performans göstererek endeksin altında yüzde 1.5 artabildi. Borsada en çok alımı yapan kurumların 24 Haziran sonrası ilk gün en çok satan kurumlar olması dikkat çekti. Dikkat çeken bir unsur da 3 hissenin (GARAN, THYAO ve ASELS) tüm borsadaki hacmin %51'ini oluşturması oldu.  

Dün ilk sunumu yapan FED Başkanı Powell, “faiz artırımlarının süreceğini ancak büyümeyi yavaşlatacak kadar çabuk olmaması gerektiğini” ifade etti.  Açıklama ile beraber altın fiyatları son 1 yılın düşüğüne gerilerken TL değer kazandı. 4.85’den 4.77’e gerileyen kur bu sabah 4.80 seviyesinde işlem görüyor.

Bugün yurtdışında ekonomik takvimin yoğun olduğunu görüyoruz. Euro bölgesinde TÜFE verisi, ABD tarafında İnsaat izinleri ve 17:00’daki Fed Başkanı Powell’ın konuşması takip edilecek önemli verilerin arasındadır. Yurtiçine baktığımızda ABD’nin istediği Rahip Brunson davasının duruşması bugün yapılacak.  Sabah itibariyle global piyasaların genelinin hafif iyimser olduğunu ve bize takoz olmayacaklarını görüyoruz.

STRATEJI

88,000’den beri alım öneriyorduk. İlk hedefimiz 91,500’e ulaştık. Şimdi 92,250 direnç. Bunun üzerine çıkmak içinse güçlü bir alıcı gerekiyor. 90,000 seviyesi ise stop noktamız.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE ve BIST 100 ün yatay bir başlangıçla güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)