E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST global piyasalara ayak uydurabilir---

BİST global piyasalara ayak uydurabilir

BİST global piyasalara ayak uydurabilir
19 Temmuz 2017 - 09:36 borsagundem.com

Borsa İstanbul, Asya borsalarındaki yükselişe paralel olarak güçlü seyredebilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL BAZDA ENDEKSLERDE GÖRÜLEN DÜŞÜŞ İLE BİRLİKTE HAFİF GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün cumhuriyetçi senatörlerin Trump ve ekibinin hazırladığı sağlık reformunun gözden geçirilmesi gerektiğini ve önerdiği tedbirleri desteklemediklerini açıklaması ile birlikte Trump’ın vaatlerini gerçekleştiremeyeceği algısı paralelinde azalan risk iştahı eşliğinde günü yüzde 0.5 düşüşle 105 bin 718 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi yüzde 0.9, BIST Sanayi Endeksi ise yüzde 0.5 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL NÖTR RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE YATAY SEYİR…

Sabah itibariyle Asya hisse piyasalarında pozitif seyir etkili olurken, ABD vadeli hisse piyasalarında ise yatay seyir görülmekte. Dün ABD’de Trump yönetimine ilişkin risklerin fiyatlamalarda etkili olması nedeniyle global bazda Hisse piyasalarında görülen düşüşün ardından bugün hisse piyasalarında söz konusu kayıplar edilmeye çalışılabilir. BIST 100 Endeksi’nin de global bazda pozitif risk iştahına eşlik etmesini beklemekle birlikte piyasa çarpanları açısından mevcut iskontosu nedeniyle yükselişini sürdürmesini beklemekteyiz. Bugün günün genelinde veri akışı sakin olup, haftanın en önemli gündem maddesini Avrupa Merkez Bankası’nın Temmuz ayı toplantısı oluşturmakta. Son dönemde Avrupa Merkez Bankası da para politikasında normalleşme yolunda ilerlemeye başlayan merkez bankaları arasında yer alıyor olsa da, söz konusu toplantıda para politikasında herhangi bir değişiklik yapmasını beklememekteyiz. Avrupa’da seçim sürecinin Eylül ayına kadar devam edecek olması nedeniyle bankanın para politikasına ilişkin Eylül ayı sonrasında aksiyon alacağı görüşündeyiz. BIST 100 Endeksi’nin bugün yükseliş kaydeden Asya piyasaları eşliğinde yükselişle başlamasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ISGYO/TSGYO…Nötr… İş GYO, fiili ve teknik nedenlerle 31.12.2016 tarihli yıllık finansal tabloların birleşmeye esas alınması halinde birleşme işleminin mevzuatta öngörülen süre içerisinde tamamlanamayacağının anlaşılması ve birleşme kararı sonrasında meydana gelen gelişmeler nedeniyle TSKB GYO ile birleşme işleminden vazgeçilmesine karar verildiğini açıkladı. (KAP)

BMEKS…Sınırlı Pozitif… Şirket, finansal yapının güçlendirilmesi çalışmasının son aşaması olarak tedavülde bulunan 3 tahvilini yeni vade ile yapılandırmayı planladığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, vade yapılandırma planı faizlerde değişimi öngörmemektedir. (KAP)

GSRAY…Nötr… Şirket, yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde kullanılmayan ve toplam nominal değeri 149.8 milyon TL olan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların, 19-20 Temmuz 2017 tarihleri arasında 2 iş günü süreyle Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa‘da 1 TL nominal değerdeki beher pay fiyatı 1 TL'den az olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa‘da oluşacak fiyattan satışa sunulacağını açıkladı. (KAP)

OYLUM…Nötr… Şirket, 2017 yılında yatırımına başladığı 5 MWh kurulu güçteki güneş enerjisi santralinin tamamlandığını ve santralin üretime başladığını bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü yüzde 0.6 düşüşle 132 bin 250 seviyesinden tamamladı.
Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 131 bin 500 – 133 bin 000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Geçtiğimiz hafta içerisinde Fed Başkanı Janet Yellen’ın söylemlerinin global piyasalarda güvercin bir tutum sergilendiği şeklinde yorumlanması sonrasında yeni haftada ABD’de siyasi atmosferde görülen tedirginlik sonrası ABD doları gelişen ülke para birimleri karşısında önemli ölçüde değer kaybetti. Türk Lirası’nın da söz konusu ülke para birimlerine eşlik ettiği görülürken, Türk Lirası günü dolar karşısında yüzde 0.15 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz haftalarda global bazda tahvil faizlerindeki yükselişin ve merkez bankası yetkililerin küresel likiditeyi azaltmaya yönelik söylemleri nedeniyle satış baskısı ile karşılaşan altında, yeni haftada ABD’de siyasi atmosferde görülen tedirginlik sonrası değer kaybeden ABD doları paralelinde yükseliş eğilimi görülmekte. Yeni haftada global bazda oluşan zayıf ABD Doları tablosu sonrası altın dünü dolar karşısında yüzde 0.68 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz hafta içerisinde Fed Başkanı Janet Yellen’ın söylemlerinin global piyasalarda güvercin bir tutum sergilendiği şeklinde yorumlanması sonrasında yeni haftada ABD’de siyasi atmosferde görülen tedirginlik sonrası ABD doları günün genelinde gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaydetti. Gün sonunda görülen tabloda, euro günü Dolar karşısında yüzde 0.66 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)