E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST 90 bin puanın üzerinde tutunabilir---

BİST 90 bin puanın üzerinde tutunabilir

BİST 90 bin puanın üzerinde tutunabilir
27 Mart 2017 - 09:21 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da 90.000 üzerinde kalınarak yukarı denemeler sürdürülebilir

Güne hafif alımlarla 89.900 seviyelerine doğru hareketlenerek başlayan BİST, günün devamında ise düşük hacimle yatay bir seyir izledi. Yurt dışı piyasalardaki alıcılı seyirlerin ardından gün sonunda gelen alımlar BİST’i 90.000 üzerine taşırken, günün kapanışı 90.383 seviyesinden gerçekleşti. ABD Başkanı Donald Trump’ın sağlık hizmetleri yasa tasarısı, Cumhuriyetçilerin tasarıyı geçirmek için yeterli oyu toplayamamasının ardından ABD Temsilciler Meclisi'nden geri çekildi. Dolayısıyla da Trump'ın açıklayacağı vergi reformuna yönelik endişeler artış gösterdi. Böylece haftanın son işlem gününde hem ABD hem de Avrupa borsaları karışık bir görünümle kapandı. Ayrıca, Cuma günü Avro Bölgesi için beklentinin üzerinde gelen PMI verileri ardından Euro’nun dolar karşısında güçlenmesi dikkat çekti.
Bugün yurt içinde reel kesim güveni ve kapasite kullanımı takip edilirken, yurtdışında ise Almanya’dan IFO anketi sonuçları ile ABD’de Fed üyesi Evans’ın konuşması izlenecektir. Sabah, Asya tarafında Japonya satıcılı bir seyir izliyor. Çin piyasalarında ise yatay bir seyir gözlenmekte. BİST’in bugüne yatay
başlamasını bekliyoruz. Günün devamında 90.000 üzerinde kalınarak yukarı denemeler sürdürülmeye çalışılacaktır.

Vakıf Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)