E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBaşbakan Yıldırım'dan Moody's'e sert eleştiri---

Başbakan Yıldırım'dan Moody's'e sert eleştiri

Başbakan Yıldırım'dan Moody's'e sert eleştiri
24 Eylül 2016 - 16:50 borsagundem.com

İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Moody's'in kararını eleştirdi. Başbkan Yıldırım, Türkiye hakkında iki gün önce olumlu görüş bildiren Moody's'e "iki günde ne değişti" diye sordu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e çekmesi ve not görünümünü "durağan" olarak belirlemesi hakkında konuşan Başbakan Yıldırım, "Türk ekonomisi 3-5 tane değerlendirme kuruluşunun raporlarına göre hizaya geçecek bir ekonomi değildir. Türk ekonomisi, üreten, büyümeyi ve istikrarı hedef alan, 79 milyon vatandaşının refahını ve kalkınmasını hedef alan bir ekonomidir." ifadelerini kullandı.

TARAFSIZ DEĞİLLER

Moody's'in kararı için bizim değerlendirmemiz çok açık. Bunu görmek için 16 Temmuz'a gitmek lazım. Türkiye darbe girişimiyle karşı karşıya kalıyor, ekonomik göstergelerde kayda değer değişiklik olmuyor. Merkez Bankası piyasaya para vermek ihtiyacı duymuyor. Vatandaş para çekmiyor, döviz bozdurarak piyasaya veriyor. Ekonomi tıkır tıkır işliyor. Mali disiplin gözardı edilmiyor. Ekonomimizde, yatırım en önemli önceliğimiz. Ekonomiye destek en önemli önceliğimizdir. Darbeye rağmen birçok yapısal düzenleme yaptık. Bu değerlendirme kuruluşu 2 gün önce 'Türk ekonomisi 15 Temmuz'un şokundan kolayca çıktı' diyor. 2 günde ne değişti? Burayı anlayamadık, sormak gerek. Türk ekonomisi 3-5 değerlendirme kuruluşunun raporlarına göre hizaya geçecek değil. Dünyanın hangi ekonomisinde 27 çeyrek ardarda büyüme sağlayan ülke var? Etrafımızda savaşlar var, turizm alanında bir yavaşlama yaşadık ama seneye onu da düzelteceğiz. Bu değelendirmelerin tarafsız olduğunu düşünmüyoruz. Algı oluşturma gayretlerini görüyoruz. Buna benzer konular önümüze gelecektir. 2001'de yerle bir olmuş ekonomiden bugün 1'ken 3 olmuş, mega projeler hız kesmeden devam eden bir Türkiye var. Bizim kaynağımız milletimizdir.

"TÜRKİYE'Yİ 3'E KATLADIK"

Başbakan açıklamasında Kılıçdaroğlu'nun istikrar eleştirilerine cevap verirken şunları kaydetti:

AK Parti 14 yıldır tek başına iktidar. Sayın Kılıçdaroğlu istikrardan neyi kastediyor bilmiyorum ama siyasette istikrar deyince bütün dünyada güçlü siyasi irade anlaşılır, tek başına iktidar anlaşılır. Aslında istikrar 14 yıldır devam ediyor. Neye rağmen devam ediyor? Darbe girişimine rağmen devam ediyor. Vesayet heveslileriyle mücadeleye rağmen devam ediyor. 14 yılda 1 Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık, 3'e katladık, aynı zamanda da 3 tane darbe girişimini yerle bir ettik.

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na FETÖ cevabı

 

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete sert çıkış

 

Mehmet Şimşek'ten Moody's'in kararına tepki

 

Moody's'in kararına siyasi cepheden eleştiriler sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • burak25 Eylül 2016 10:06

    spk kurulu toplanıp pazartesi açığa satışı yasaklasın.

  • ahmet engin25 Eylül 2016 06:06

    iki gunde ne mi oldu sayin basbakanim ? giyecek daha fazla kahverengi pantalonlari kalmadigi icin, pisliklerini gizleyecek yuzleri de kalmadi. yani anlayacaginiz kiclari ayazda...

  • vatandas3524 Eylül 2016 20:31

    Vatanini seven sirketler hisse alimi yapsin, basta KOMBASSAN HOLDING. 15 temmuz sonrasi yapmadi aksine hisseyi dusurduler, hukumete sesleniyorum devletten onlarca ihale alan bir sirket neden yatirimcisini korumuyor?

  • tekin24 Eylül 2016 19:05

    Varlık fonu devreye girmelidir.

  • Remzi24 Eylül 2016 18:34

    Rothschield Kissenger bundan sonra destek vermeyecek demektir yeni ciddi istekler gelir

  • NEHİR ER- MALİ ANALİST24 Eylül 2016 17:32

    ne moody's ne diğerleri Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesinin önüne geçemez bunlara inanıp iş yapanlar hep zarar ettiler.