E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBandırma-İstanbul 35 dakika---

Bandırma-İstanbul 35 dakika

Bandırma-İstanbul 35 dakika
10 Haziran 2014 - 20:57 borsagundem.com

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşım yatırımlarına bir yenisini daha ekledi

Bandırma Ticaret Odası Başkanlığı'nda düzenlenen tanıtım toplantısıyla Bandırma ile İstanbul arasını 35 dakikaya indirmesi planlanan deniz uçağı seferleri tanıtıldı. Ticaret Odası çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği AŞ (BURULAŞ) Genel Müdürü Levent Fidansoy, bilet fiyatlarının 150 lira olduğunu, Ticaret Odası üyeliği bulunanların bu hizmetten yüzde 10 indirimli faydalanacağını ifade etti. Haliç'ten saat 09.00, Bandırma'dan da 09.45 hareketli karşılıklı tek seferin bulunduğunu belirten Fidansoy, gelen talepler doğrultusunda sefer sayısının arttırılacağını vurguladı.

Fidansoy, BURULAŞ'ın dünyada değişik ulaşım unsurlarını bünyesinde barındıran tek kuruluş olduğuna dikkatİ çekerek, şunları söyledi:

"42 kilometrelik metromuz, 8.5 kilometre tramvay hattımız var, bu sayı 120 kilometreye çıkacak. 860 otobüsümüz var, bunun 330'u bize ait, diğerleri özel sektöre ait. Halk otobüs işletmemiz var. Şehirler arası terminal işletiyoruz. Geçen yıl Budo adıyla Bursa-İstanbul arasında deniz otobüsü seferleri başlattık. Sefer sayımız her geçen gün arttı. Şu an hafta içi 10, hafta sonu ise 12 sefer yapıyoruz. Kabataş, Mudanya arasında çalışıyoruz. Gelen talepler doğrultusunda sefer ve istasyon sayısını arttıracağız. Geçen haftadan itibaren Bursa'dan Büyükada'ya seferlere başladık. İlk seferlerimiz doluydu. Ulaşımı ne kadar alternatifli sunarsak o kadar tercih ediyorsunuz. Budo ile birlikte İstanbul-Bursa arasındaki deniz otobüsü seferlerinde yolcu sayımız yüzde 50 oranında arttı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)