E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi---

Avustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi

Avustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi
07 Mart 2017 - 08:11 borsagundem.com

Avustralya Merkez Bankası, artan emlak fiyatlarından kaynaklanan risklerin düşük enflasyona ağır basması sonrası faizi değiştirmedi

Avustralya Merkez Bankası, artan emlak fiyatlarından kaynaklanan risklerin düşük enflasyona ağır basmasının etkisi ile gösterge faizi değiştirmedi.

Reserve Bank of Australia (RBA) Başkanı Philip Lowe ve kurul üyeleri, geçen yılın son üç aylık dönemindeki güçlü büyüme ve dış ticaret performansının ardından gösterge nakit faizi değiştirmeyerek yüzde 1.5'te bıraktı. Bu karar, Bloomberg'in anketine katılan 29 ekonomistin tümü tarafından doğru tahmin edildi.

Lowe, karar sonrası yaptığı açıklamada, "Avustralya ekonomisi madencilik yatırımlarındaki güçlü artışın sonlanmasının ardından geçiş sürecine devam ediyor," dedi ve "İhracat güçlü bir şekilde arttı ve madencilik dışı sektörlerdeki yatırımlar geçen yıl yükseldi. İş dünyası ve Tüketici Güvenini gösteren endekslerin büyük bölümü ortalamada ya da üzerinde. Tüketim artışı, hanehalkı gelirinin düşük kalmasına karşın yıl sonuna doğru güçlüydü" şeklinde görüş bildirdi.

Avustralya doları ABD doları karşısında karar sonrası fazla değişmeyerej 75.96 seviyesinde kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)