E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yatay seyrediyor---

Avrupa hisseleri yatay seyrediyor

Avrupa hisseleri yatay seyrediyor
21 Ağustos 2014 - 11:10 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Fed’in ekonomiye desteklemeyi sürdüreceği iddialarının Çin imalat PMI’ındaki düşüşü gölgede bırakması ile yatay bir seyir izliyor

Avrupa hisseleri, Fed’in ekonomiye desteklemeyi sürdüreceği iddialarının Çin imalat PMI’ındaki düşüşü gölgede bırakması ile yatay bir seyir izliyor. ABD endeks vadelileri büyük bir değişiklik göstermezken Asya hisseleri düşüş kaydediyor.

Raiffeisen Bank International AG, ikinci çeyrek net gelirinin tahminleri aşmasının ardından yüzde 5.3 ralli yaptı. Polymetal International Plc, Bank of America’nın şirket hisselerini tavsiye etmesi üzerine yüzde 1 yükseldi. Nobel Biocare Holding AG, 2014 yılı kar marjin tahminini artırmasının ardından yüzde 2.1 prim yaptı. Air Berlin Plc, çeyrek dönem bilançosunun ve şirket kapasitenin düşürüleceğinin açıklanması ile yüzde 8.5 değer kazandı. Royal Ahold NV, ikinci çeyrek karının beklentileri aşmasının ardından yüzde 2.7 geriledi.

Stoxx 600 Europe Endeksi, yüzde 0.1’den az düşerek Londra saati ile 08:15’te 335.06 puan seviyesine geldi. Endeks, Irak ve Ukrayna’daki gerilimlerin tırmanması ile 10 Haziran’da ulaştığı 6 yılın en yüksek seviyesinden yüzde 4.2 geriledi. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri bugün yüzde 0.1’den az bir düşüş gösterirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 geriledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Temmuz ayı toplantısının tutanaklarını yayımladı. Tutanaklarda bazı Fed yetkililerinin istihdamdaki artış nedeniyle faizlerin daha erken yükselebileceğini düşündükleri görüldü. Tutanaklarda ayrıca Fed yetkililerin teşvik politikalarının ne zaman biteceğine dair mutabakata yakın oldukları görülürken, faiz artışının beklenenden önce gelebileceğine ilişkin işaretler vardı. Fed'in Temmuz ayı toplantısının tutanaklarında " Katılımcıların çoğu komitenin hedeflerine daha çabuk ulaşılması halinde, teşvik politikalarının beklenenden daha önce sona erebileceği fikrinde" denildi. S&P 500 Endeksi, Fed’in Temmuz ayı toplantı tutanaklarının sağlam istihdam rakamları sonrası 'erken faiz artışına' işaret etmesinin ardından yükselişi 3. güne taşıdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)