E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Fed ve Japon verileriyle geriledi---

Asya borsaları Fed ve Japon verileriyle geriledi

Asya borsaları Fed ve Japon verileriyle geriledi
18 Mayıs 2016 - 06:49 borsagundem.com

Asya hisse senetleri, Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentiler ve Japonya büyüme verisi ile geriledi

Asya hisse senetleri, yatırımcıların dikkatlerini beklenenden daha fazla büyüyen Japonya ekonomisine ve Fed'in faiz artırım beklentilerine güçlendiren ABD verilerine çevirmesi ile birlikte bu hafta ilk kez geri çekildi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 düşerek Tokyo saati ile 10:39'da 127.25 seviyesine indi. Küresel hisse senetleri, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in bir sonraki politika hareketine ilişkin işaretler alabilmek amacıyla ABD verilerine çevirmeleri ile birlikte, 20 Nisan'da dört ayın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından, kazançlarını sürdürmekte güçlük çekiyor. Japonya'da gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYİH) ilk çeyrekte yıllıklandırılmış rakamla yüzde 1.7 büyüdü. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre büyümenin yüzde 0.3 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

Melbourne'de Pengana Capital Ltd. portföy yöneticisi Tim Schroeders, "Teşviğe bağımlılık var," dedi ve "İnsanlar ekonominin trendinden ziyade teşvik konusunda daha fazla endişe duyuyor. Bu durum, piyasalar ile reel ekonomi arasındaki dengesizliklerin altını çiziyor. Japonya'da, güçlü ekonomi güçlü bir yen anlamına geliyor ve bu durum piyasa için kötü olarak değerlendiriliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi erken saatlerdeki yüzde 0.6'lık kaybını geri aldı ve yüzde 0.4 yükseldi. Güney Kore'de Kospi ENdeksi yüzde 1 düşerken, Avustralya'da S&P/ASX 500 Endeksi ve Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

Fed Temmuz'da faiz artırabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)