E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara Ticaret Odası’nda istifa depremi---

Ankara Ticaret Odası’nda istifa depremi

Ankara Ticaret Odası’nda istifa depremi
27 Ekim 2016 - 10:04 borsagundem.com

Aankara Ticaret Odası 11 yönetim kurulu üyesinden 8'i dün gece istifa etti. Öğleden sonra ATO Başkanı Salih Bezci de istifasını açıkladı.

Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) istifa depremi yaşanıyor. ATO'da 11 yönetim kurulu üyesinden 8'i dün gece istifa etti. ATO Başkanı Salih Bezci de bugün istifa ettiğini açıkladı. Bezci’nin istifasının ardından 3 hafta içinde yapılacak seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in ATO Başkanı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

BEZCİ DE İSTİFA ETTİ
ATO Başkanı Salih Bezci'den beklenen istifa geldi, Bezci, istifasını ATO Meclisi'nde kürsüden açıkladı ve ”Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” sözleriyle başladığı konuşmasında istifasını şöyle açıkladı:

“Ben ATO'da 6 ay meclis üyesi, 12 sene başkan yardımcısı, 5 sene başkanlık yaptım, her kademede çalıştım. Çok iyi şeyler yapmayla çalıştık. Burası bir okul. Bugün ben yönetim kurulu başkanlığından istifa ediyorum. Bundan sonra benim ağzımdan ATO aleyhine hiçbir söz çıkmayacak. Bu kurum aleyhinde de kimse konuşmasın. Kuruma ve şehrimize yazık edersiniz. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Yönetim kuruluna kim gelirse ben buna başarılar diliyorum. Allah onların yanında olsun. Hata ettiysek özür diliyorum, hakkınızı helal edin.”

İKİ ÜYE ISRARLI
ATO'da yaşanan istifa depremi Osman Gökçek'in 19 Ekim'de meclis üyesi seçilmesiyle hız kazandı. Edinilen bilgilere göre, ATO yönetim kurulu üyelerinden Recai Kesimal, Şanal Erdoğan Yıldırım, Koray Güngör, Galip Yeşilbaş, Murat Ali Akman, İbrahim Uyanık, Hıfzı Kuruşa, Ferhat Ertürk dün gece istifa etti. En yaşlı üye Mehmet Aypek'in istifa etmeyi düşünmediği, Turhan Yılmaz'ın ise son dakikaya kadar bekleyeceği belirtildi. Salih Bezci ise bir sürpriz olmazsa Meclis toplantısında istifasını açıklayacak.

İDDİALAR VAHİM
TOBB'da asil üyelerin yanı sıra yedek yönetim kurulu üyelerinin de istifa ettiği ifade ediliyor. ATO'ya darbe yapıldığını, yönetimin zorla istifa ettirildiğini iddia eden bir ATO üyesi, “Herkes tek tek aranıp istifaya zorlanıyor. Direnenlerin zabıta ile tehdit edildikleri konuşuluyor. Hepimiz küçük esnafız. ATO'dan para kazanmıyoruz, işyerlerimizin başına bir iş gelmesinden endişe eder hale geldik. ATO mu, işyerimiz mi? Sonuçta büyüğünden küçüğüne hepimiz işyerimizi tercih etmek zorundayız. Bu baskıya kimsenin karşı koyacak gücü yok” dedi.

ATO başkanlığı için Osman Gökçek iddiası!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)