E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara seçimleri için kritik gelişme---

Ankara seçimleri için kritik gelişme

Ankara seçimleri için kritik gelişme
26 Mayıs 2014 - 18:18 borsagundem.com

Anayasa Mahkemesi, Ankara seçimleri için YSK'dan belge ibraz etmesini istedi

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'tan ve Yüksek Seçim Kurulu'ndan ek belge istedi. Daha önceki başvurularına ret cevabı alan Mansur Yavaş, Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak seçme ve seçilme hakkının ihlal edildiğinden, seçim güvenliğinin sağlanamadığından şikayetçi olmuştu. Yüksek mahkeme ilk incelemesini yaptı. Anayasa Mahkemesi'nin raportörü hem Yavaş'tan hem de YSK'dan ek belge istedi.

21 Nisan'da yapılan başvuruda Mansur Yavaş yüksek mahkemeye il ve ilçe seçim kurullarından gelen ret cevabını sunmuştu. Ancak YSK'nın verdiği kararın gerekçesi hazır değildi. Raportör o kararı istedi. Karar doğrultusunda yüksek mahkemenin üyeleri bir araya gelecek ve Yavaş'ın başvurusu karara bağlanacak.Seçim sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüşen Başkan Haşim Kılıç'ın ihsas-ı rey gerekçesi ile toplantıya katılmaması da gündemde.Mansur Yavaş, Anayasa Mahkemesi'nden de olumsuz yanıt alması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracak. Gelişme üzerine, Twitter'dan açıklama yapan Yavaş, "Güzel haber, sonuna kadar takipteyiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakkı26 Mayıs 2014 18:30

    melih gökçek ve akp niye bu kadar korktu yahu, madem kazandılar mansuru tekrarı seçimde iyice ezip güçlerini ispat etseler olmaz mı? yemiyor mu yoksa? yoksa yine yolsuzluk mu var?