E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAltın için tarihi gün---

Altın için tarihi gün

Altın için tarihi gün
26 Ağustos 2016 - 12:13 borsagundem.com

A1 Capital, piyasa raprunda bugün yapılacak Jackson Hole toplantısında verilecek mesajların Altın’ın yönünde oldukça etkili olacağını belirtti.

Haftanın son gününde güne Japonya kanadından gelen TÜFE verileri ile başladık. Tokyo ve Ulusal Tüketici Fiyat Endeksi olarak ayrı ayrı açıklanan veriler beklentileri karşılayamadı. Son iki günü yükselişle geçiren USDJPY paritesi veriler sonrasında 100 seviyesinin altına geriledi. Bugün EURO Bölgesi’nden Fransa’nın GSYİH ve Almanya GFK Tüketici Güven Endeksi Verileri açıklanacak. İngiltere Kanadı’ndan saat 11:30’da açıklanacak GSYİH verisini yakından izliyor olacağız. Bütün bunlar bir yana haftanın son gününde tüm piyasaların esas beklediği bugün saat 17:00’de Jackson Hole sonrasından konuşma yapacak olan Janet Yellen. Yellen geçtiğimiz Fed toplantısı sonrasında konuşma yapmamıştı. Geçtiğimiz hafta açıklanan toplantı tutanaklarında ise FOMC üyelerinin faiz artırımı zamanı konusunda görüş ayrılıklarına sahip olduklarıydı. Dolayısıyla Eylül ayında yapılacak toplantı için faiz beklentilerini şekillendirecek bu konuşmada Yellen’ın söylediği her bir kelime bizim için önem arz edecektir. Bugün aynı zamanda ABD GSYİH verisini de saat 15:30’da takip ediyor olacağız.

ALTIN

Dolar Endeksi’ndeki haftalık kazanç ve günlük bazda ABD tarafından eylül ayından faiz artıeımına gidileceği beklentisinin yükselmesi sonucu gevşeme gösteren Altın en son temmuz 27 tarihinde test ettiği seviyelere kadar geriledi. 1323 desteğinin hemen üzerinde fiyatlayan Altın için bügün önemli bir gün. Bugün 17:00’da Jackson Hole toplantısında konuşma yapacak olan FED Başkanı Janet Yellen Eylül ayında yapılacak toplantıda faiz artırımına yönelik vereceği sinyaller açısından Altın’ın yönünde oldukça etkili olacaktır. Bugün Altın için oldukça hareketli bir gün olacağı aşikar. Şu sıralarda 1324 seviyelerinden işlem gören güvenli liman bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda tekrardan 1327 ve 1334 seviyelerini hedeflemek isteyebilir. Olası aşağı yönlü fiyatlamalarda ise 1323 ve 1310 destek seviyeleri olarak takip edilebilirler. Orta ve ıuzun vade için 1310 seviyesi Altın için önemli bir destek seviyesidir diyebiliriz.

USDTRY

23 Ağustos itibariyle hareket ettiği aşağı yönlü kanaldan yukarı çıkış gerçekleştiren USDTRY paritesi Suriye’ye gerçekleştirilen operasyon sıralarından 2.96 seviyelerini görmüştü. Çarşamba sabah saatleri itibariyle tekrar aşağı yönlü fiyatlamalar gerçekleştiren parite şu sıralarda 2.93 seviyelerinden işlem görüyor. Bugün saat 17:00’da Janet Yellen’ın yapacağı konuşma ve yurtiçi gelişmeler haftanın son gününde USDTRY açısından yakından takip edilecek. Yukarı yönlü fiyatlanmalarda 2.95 direnç seviyesi olarak belirlenebilir. Olası aşağı yönlü fiyatlamalarda ise 2.92 seviyesi destek seviyesidir diyebiliriz.

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)