E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlfa Telecom'dan Turkcell açıklaması---

Alfa Telecom'dan Turkcell açıklaması

Alfa Telecom'dan Turkcell açıklaması
30 Kasım 2016 - 06:29 borsagundem.com

Alfa Telecom Turkey Limited, Turkcell'de tüm haklarını saklı tuttuğunu bildirdi

Alfa Telecom Turkey Limited, Turkcell'de tüm haklarını saklı tuttuğunu bildirdi.
Turkcell lletişim Hizmetleri A.Ş. ile ilgili olarak Alfa Telecom Turkey Limited vekili Av. İhsan Ömür Yarsuvat tarafından yapılanaçıklama şu şekilde:
"Alfa Telecom Turkey Limited, Çukurova Finance International ("Çukurova"), ve T.C, Ziraat Bankası A.Ş, arasında Londra'da vuku bulan tahkim yargılaması neticesinde verilen karar ("Karar")
uyarınca Çukurova Finance International, Alfa Telecom Turkey Limited'in ("ATTL") Çukurova Telecom Holdings Limited (''CTH") nezdindeki 49 adet A Grubu hissesini satın almak ya da Opsiyon
Hisseleri'ni ATTL'ye satmak konusundaki seçimlik hakkını, 18 Kasım 2016 tarihi itibariyle, kendisine verilen süre içerisinde kullanmamıştır. Bu nedenle, Tahkim Heyeti'nm yayınladığı düzeltme
yazısı İle tadil edilen hali ile Karar hükümleri doğrultusunda, Çukurova Finance International'in, söz konusu seçimlik hakkını, Opsiyon Hisseleri'ni ATTL'ye ya da, ATTL'in göstereceği kişilere satmak
("Opsiyon Hisselerinin Alım Satımı") yönünde kullandığı şeklinde kabul edilmektedir.
Taraflar'ın, Karar uyarınca Tahkim Heyeti'nin verebileceği herhangi bir hükme tabi olmak kaydı ile, Opsiyon Hisselerinin Alım Satımını gerçekleştirmek için 28 Kasım 2016 tarihine kadar süreleri
("Süre") bulunmaktaydı. Ancak, Çukurova Finance International*m ana şirketi olan Çukurova Holding A.Ş.'nin, 2011 yılmda Sonera Holding B.V. lehine verilmiş olan başka bir tahkim karanın yerine getirmemesi üzerine Doğu Karaipler Temyiz Mahkemesi'nin vermiş olduğu bir tedbir kararı nedeniyle, Çukurova Finance International, Opsiyon Hisselerini hukuka uygun ve hukuken geçerli şekilde devredememiştir.Çukurova Finance International, Opsiyon Hisselerini hukuka uygun ve hukuken geçerli şekilde 28 kasım 2016 tarihine kadar devredemediğinden, Opsiyon Hisselerinin Alım Satım'ının kapanışı Süre zarfında gerçekleşememiştir.
Alfa Telecom Turkey Limited, Çukurova Finance International'in Tahkim Heyeti'nin yayınladığı düzeltme yazısı ile tadil edilen hali ile Karar'nın ihlali ve sair hususlar ile ilgili tüm haklarını saklı tutmaktadır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, No:15.1 sayılı Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 84,30
En Yüksek: 85,75
En Düşük: 83,50
Değişim 0,60 %
FK: 14,77
PD / DD: 1,52
İşlem Hacmi 1.991.063.348
Toplam Adet: 23.454.567
Ağırlıklı Ort.: 84,92
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)