E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den papaz Brunson açıklaması---

ABD'den papaz Brunson açıklaması

ABD'den papaz Brunson açıklaması
07 Ağustos 2018 - 22:58 borsagundem.com

Heather Nauert, Çavuşoğlu ve Pompeo arasında gerçekleşen telefon görüşmelerinin ve birebir görüşmelerin, Papaz Andrew Craig Brunson konusu adına önemli bir işaret olduğunu belirtti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla ev hapsinde bulunan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Nauert, Çavuşoğlu ile Pompeo arasındaki görüşmeye atıf yaparak, "Telefon görüşmesi yapmış olmak önemli bir işaret. Sohbet etmiş olmaları kesinlikle zarar vermez, biz bu yüzden diyaloğun önemine güveniyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye ile ABD arasında bir anlaşmaya varılıp varılmadığı hakkındaki bir soruya ise Nauert, "Eğer bir anlaşmaya varılmış olsaydı Papaz Brunson ve diğer Amerikalılar burada, evlerinde olurlardı." şeklinde yanıt verdi.

Brunson konusunda "çok gayret gösterdiklerini" belirten Nauert, Türk ve ABD'li heyetler arasında Washington'da yapılması beklenen görüşme hakkında bilgi vermekten kaçındı.

İDDİANAMEDEN

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına 9 Aralık 2016'da suç işlediği iddiasıyla tutuklanan ABD'li papaz Brunson hakkında İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan iddianamede, Brunson'un din adamı görüntüsü altında söz konusu terör örgütleri adına suç işlediği ve genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı belirtilmişti.

Brunson'ın FETÖ'nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde eski Ege bölgesi imamı ile firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasından dava açılan tutuklu sanık Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği iddia edilmişti.

EV HAPSİ

Brunson'ın ABD'li bir askere gönderdiği 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin başarısız olmasından üzüntü duyduğuna ilişkin mesaj içeriklerine yer verilen iddianamede, cep telefonundaki, "Türkleri sallayacak bazı olayları bekliyorduk. İsa'ya dönmek için gerekli koşullar oluştu. Darbe teşebbüsü bir şoktu. Birçok Türk geçmişte de olduğu gibi askeriyeye güvendi ancak bu sefer çok geçti. Ve darbe teşebbüsünden sonra bu başka bir sallama. Sanırım olaylar daha da kötüye gidecek. Sonunda biz kazanacağız." mesajı da dosyaya eklenmişti.

Teknik incelemede de sanık Brunson'ın, görüşmediğini öne sürdüğü FETÖ'nün sözde Ege bölge imamı firari sanık Bekir Baz ile birbirlerine çok yakın yerde 293 kez GSM sinyali de tespit edilmişti.

Mahkeme, 25 Temmuz'da dosya üzerinde yaptığı incelemede, Brunson'ın tutukluluğunu ev hapsine çevirerek sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ercüment08 Ağustos 2018 15:59

    ya kardesim su papaza ömür boyu Turkiye yasagi koyun atin Türkiyeden onu ve onun yardimcilarina bu tür misyonerligi ABD ye yasak bile koyma hakkimiz vardir ülkemizin huzuru icin..tsk...

  • !!!08 Ağustos 2018 14:55

    yok papaz yok fetö, yok yastık altı döviz milleti uyutun!!!

  • VATANDAŞ08 Ağustos 2018 12:32

    GIRTLAĞA KADAR BORCA BATMIŞIZ.ÇÖZÜM ARAMAK YERİNE PAPAZIN DERDİNE DÜŞMÜŞLER.NE PAPAZMIŞ BE

  • VATANDAŞ08 Ağustos 2018 12:29

    ŞİMDİ BU PAPAZMI SUÇLU?YOKSA PAPAZI PAPAZ YAPANMI SUÇLU?YOKSA PAPAZI İÇERİ TIKANMI SUÇLU?

  • gny08 Ağustos 2018 12:19

    ABD resti çekti bizde geri vites yaptık dün aksam TRT haberde papazın Pişmanlık yasasından faydalandırılarak serbest bırakılacağı ve ülkeden ayrılmasının sağlanacağı söylendi .Aynaya bakınca Büyük devletiz dönüce durum vahim.

  • Koala08 Ağustos 2018 10:47

    2 yılda bu papazın darbedeki rolü ortaya konulamadiysa yuh diyorum. Mahkemeler yan gelip yatma yeri değildir...

  • Türkoğlutürk 08 Ağustos 2018 10:41

    Tabi karşında ecevit yok. O olsaydı iktidarda papazı hapishanede seyretmek için Esenboğa havaalanında yığınla abd li olur, hükümet abd ye heyet göndermezdi. Koyun biraz tarih oku. Borç para bulmak için uzakdoğuya gemi gönderen osmanlıyı öğren, ayşe tatile çıksın diyen eceviti. Hani o yok bu yok diyorsunya abd ye kafa tutulduğu için yok oldu.

  • Ww08 Ağustos 2018 12:08

    Anlatamazssin anlatamazssin

  • Emrah08 Ağustos 2018 06:44

    Abd sözcüsü heather yüzü güzelmiş😀papaza gelince evinde hapis.cezaevinde tek kişilik hücrede değil fazla abartıyor abd.papaz borsayı düşürüyor papaz borsayı yeşilendiriyor fakat her zaman papaz pilav yemez 😀

  • Lale08 Ağustos 2018 10:45

    Sadece yüzü mü?

  • faruk demir08 Ağustos 2018 01:21

    papazı kaptırırsak valeyide isderler

  • haha08 Ağustos 2018 08:59

    sinek7 liye bağlarız hacı

  • kerim07 Ağustos 2018 23:54

    Hadi medya ve adliye su papazin ipini pazara cikartin abd nin bizdeki darbeyle ilgisi neymis tum dunya ogrensin papax kimlerlr gorusmus ne is yaparmis nerde yasarmis papazlik egitimini nerde almis ortaya dokun bunlar nato gladyosu mu bunlarinbyaptiklari abd yadslarina gorede suc olabilir hadi medya bi papazgate skandali yaratin gorelim sizi firsat elinizde korkak davranmayin su papazin kimlerle ilgisi varmis arastirin wikileaks e de bakin

  • kerim07 Ağustos 2018 23:48

    Abd ye darbe ile nasil ve ne gibi bir ilgileri oldugu sorulmali bu papaz truva ati gibi kullanilmali hadi mefya isbasina

  • Bika07 Ağustos 2018 23:32

    Heyetin görüşmelerden sonuç alabilmesi için Papazın ABD'ye gönderilmesi ön koşul görünüyor.

  • Okie Dokie07 Ağustos 2018 23:24

    Papaz derhal idam edilmeli. Yerli ve milli olmak bunu gerektirir. Tüm param dolarda bu arada.

  • Yeni Türkiye 08 Ağustos 2018 00:19

    Seni fetöş ağazlı çakma yahudi seniiiii... çalıların arkası da seni kurtaramaz okim bokim , bahse konu ağaça yönel ... bir de hala mossad ajanlığına devam isen bilki istihbarat bilgileri topluyor yakında düğmeye basınca .... nokta nokta nokta ha ha ha

  • recai furfur07 Ağustos 2018 23:30

    senin gibi bir yahudiye de para için arkadaşını satmak yakışırdı zaten :)

  • Recai07 Ağustos 2018 23:07

    Bruson ve diğer ABD vatandaşları diyor. Diğerleri kim?