E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinABD'de kiliseye silahlı saldırı: 26 ölü---

ABD'de kiliseye silahlı saldırı: 26 ölü

ABD'de kiliseye silahlı saldırı: 26 ölü
05 Kasım 2017 - 22:25 borsagundem.com

ABD'nin Teksas eyaletinde kiliseye giren bir kişi pazar ayinine katılanların üzerine ateş açtı. Biri 2 yaşında çocuk 26 kişi hayatını kaybetti. Saldırganın ABD Hava Kuvvetleri'nde görev yapmış eski bir asker olduğu bildirildi

ABD'nin Teksas eyaletinde, bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. Teksas Valisi, saldırıda 26 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırganın Amerikan Hava Kuvvetleri'nde görev yapan eski bir asker olduğu öğrenildi.

Teksas eyaletinde Sutherland Springs bölgesinde silahlı bir kişi, yerel saatle 11.30'da First Baptist Church of Sutherland Springs kilisesine girerek etrafa ateş açtı. Görgü tanıklarının ve yaralıların ifadesine göre saldırgan boşalan şarjörünü yenileyerek ateş etmeye devam etti. 

VALİ VE ŞERİFTEN AÇIKLAMA

Teksas Eyalet Valisi ile bölge şerifi olayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ölü sayısı 26, yaralı sayısı da 30 olarak açıklandı. Wilson bölgesinden Şerif Joe Tackitt, saldırganın polisten kaçarken yaptığı kaza sonrası hayatını kaybettiğini açıkladı.

PAPAZIN KIZI DA ÖLENLERİN ARASINDA

Kilisenin papazının 14 yaşındaki kızı ile 2 ve 5 yaşındaki iki çocuğun da saldırıda hayatını kaybedenler arasında olduğu bildirildi. Bu arada papazın eşinin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 


Kilise katliamcısı Devin Patrick Kelley'nin sosyal medya hesabında 
otomotik silah ve oğluna sarılmış haldeki profil resmi dikkat çekti. 

2009-2013 YILLARI ARASINDA HAVA KUVVETLERİ'NDE GÖREV YAPMIŞ

Teksas saldırısını gerçekleştiren kişinin Devin Patrick Kelley olduğu açıklandı. 

26 yaşında olduğu belirlenen saldırgan Devin Patrick Kelley'nin evli ve bir çocuk babası olduğu açıklandı. Amerikan Hava Kuvvetleri'nde 2009-2013 yılları arasında görev aldığı bildirilen saldırganın İncil okulunda öğretmenlik yapmış olduğu da duyuruldu.

İLGİNÇ İDDİA: SALDIRGANI SİVİL ŞAHIS VURDU

NTV'de yer alan haberde ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre kilisedeki katliamın ardından elinde silahıyla dışarıya çıkan saldırgana bir sivil ABD'li ateş açtı. Bunun üzerine elindeki otomatik tabancayı düşüren saldırgan otomobiliyle kaçmaya çalıştı. 1 kilometre ötede kaza yapmış halde bulunan otomobil içinde saldırganın cansız bedenine ulaşıldı. 


Kilisedeki silahlı saldırıda yaralananlar 6 helikopterle hastanelere taşındı. 

TRUMP: DURUMU JAPONYA'DAN İZLİYORUM

Asya gezisinin ilk durağı Japonya'da bulunan ABD Başkanı Donald Trump kilise saldısının ardından bir tweet paylaştı. Trump'ın mesajı şöyle:

"Tanrı'nın Sutherland Springs Teksas halkı ile olmasını dilerim. FBI ve kolluk kuvvetleri olay yerindeler. Dururmu Japonya'dan izliyorum."

TÜRKİYE'DEN MESAJ: ÜZÜNTÜ DUYDUK

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Teksas eyaletindeki terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD’nin Teksas eyaletinde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ, SALDIRIYI KINADI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden yaptığı açıklamayla Teksas'taki saldırıyı kınayarak, "ABD Teksas'taki menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin acısını paylaşıyor; ailelerine, ABD halkına ve ABD'ye taziyelerimizi sunuyoruz. Yaralılara şifa diliyoruz. Bu menfur saldırıyı, saldırıyı yapanı ve varsa saldırganın arkasındaki güçleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Teröre/şiddete karşı Türkiye, bugüne kadar ABD/uluslararası toplumla sürdürdüğü işbirliği ve dayanışmasını, bundan sonra da sürdürecektir. Hangi dinden olursa olsun mabetlere/ibadet edenlere yapılan saldırılar, insanlığa yapılmış saldırırlardır, insanlık suçudur, kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)