E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Türkiye'ye uygulanacak yaptırımları açıkladı---

ABD, Türkiye'ye uygulanacak yaptırımları açıkladı

ABD, Türkiye'ye uygulanacak yaptırımları açıkladı
01 Ağustos 2018 - 20:46 borsagundem.com

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Türk İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulanacağını açıkladı

Beyaz Saray, din adamı Brunson'un serbest bırakılmamasından dolayı Türkiye'ye yaptırım kararı aldı. ABD, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulayacak.

ABD'nin yaptırım kararıyla ilgili açıklama Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders'tan geldi. Açıklamasında "Türk İçişleri ve Adalet Bakanı'na yaptırım uygulanacak" ifadelerini kullanan Sanders, yaptırımların nedeni olarak ilgili bakanların rahip Brunson'un tutukluluğunda oynadıkları rolü işaret etti. ABD, iki bakanla bütün ilişkilerini askıya alacak.

Küresel Magnitsky Yasası kapsamında alınan yaptırım kararına göre Gül ve Soylu'nun bakanlıklarının Türkiye'de "ciddi insan hakkı ihlallerinde" bulunduğu ve buna göre 13818 numaralı Başkanlık Kararnamesi'ne referansla sorumlu tutuldukları kaydedildi.

ABD Hazine Bakanı Steven Munchin ise, "Papaz Brunson'ın haksız tutukluluğu ve adli sürecin Türk yetkililer tarafından devam ettirilmesi en basit şekilde kabul edilemez" ifadesini kullandı. Munchin sözlerine "Başkan Trump'ın tekrar tekrar ifade ettiği gibi ABD, Türkiye'den Brunson'ın derhal serbest bırakılmasını beklemektedir" şeklinde devam etti.

YAPTIRIMLAR NELERİ İÇERİYOR?

ABD'nin gerçekleştirdiği yaptırımlar ile iki Türk bakanın başta ABD olmak üzere bazı ülkelere giriş ve çıkışları yasaklanacak. ABD içerisinde bulunan mal varlıklarına el koyulabilecek.

TÜRKİYE'YE KARŞI İLK KEZ...

Bu yaptırım kararıyla ABD ilk defa Türkiye’ye, kişilere yönelik yaptırım uygulama kararı almış oldu.

Salı günü Rahip Brunson’un avukatları mahkemenin kararına itiraz etmiş mahkemede itirazları reddetmişti. Alınan yaptırım kararıyla birlikte doğrudan Türkiye İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulanmış olacak. 

F-35'LERİN TESLİMİNİN GECİKTİRİLMESİ GÜNDEMDE

ABD tarafından F-35'lerin Türkiye'ye iletiminin geciktirilmesi ve Türkiye'ye uluslararası finans kurumlarında yaptırım uygulanması konusunda Senato'da teklifler yer almıştı.

YAPTIRIM KARARI KONGRE'DE ŞUBAT AYINDA ALINMIŞTI

Kongrede şubat ayında alınan bir kararla, ‘rahip Brunson'ın tutuklanmasında rolü olan Türk yetkililere vize yaptırımı uygulanması' konusunda bir karar almıştı. Kongre kararın uygulamasını Trump yönetimine bırakmıştı. Şubat ayında aldığı bu yetkiyi kullanmayan Beyaz Saray, Brunson konusunda yaşanan son gelişmelerin ardından yaptırım uygulanmasına karar verdi.

Kongre kararında, kime yaptırım uygulanacağı konusunda genel ifadeler kullanılmış "Amerikan vatandaşlarını tutuklanmasında rolü olan Türk yetkililer" denmişti. 

Dolar 5 lirayı aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (73)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cem04 Ağustos 2018 14:20

    Dik durmak iyidir. Karşılık vermek te iyidir. Ancak karşı tarafin hep kendi çıkarları doğrultusunda hareket ederek bu işi zorlaştırıyor. Kozlar yerinde ve zamanında kullanilmalı, açık verilmemeli, alternatifleri iyi şekilde hızlıca devreye sokmaliyiz. A planı yapılmalı olmaz ise, B planı, oda olmaz ise C planı yapılmalı. Herşeye karşı hazırlıklı olunmalı. Amerika, karşısında ki ülkeyi hiç düşünmüyor. Bu durum karşısında başka ülkelerden (Çin, İran, Rusya, Pakistan, Hindistan, Azerbaycan) gibi ülkeler ile konuşarak baskıları en kolay şekilde bertaraf etmenin yolları hazırlanmalı. Trump ile geçinmek gerçekten çok zor. Şimdiden gerçekleşen olaylar karşısında otomobil satışları %40 gibi geçen seneye göre düşmüş. Bu durum Avrupa otomobil firmalarını da baya etkileyecek

  • erdinç02 Ağustos 2018 22:21

    zincirler kırılsın ayasofya açılsın.

  • Kfy02 Ağustos 2018 21:27

    Ne papazmis bee ulkeyi ne hale getirdi. Mecbur birakicaklar papazi. Cok gereksiz yorumlar yapiliyor yazik milliyetci olmus bos insanlar

  • koç02 Ağustos 2018 16:04

    YÜRÜ BE ASLANLARIM ASIP KESMEYE LAFTA

  • Turgut 02 Ağustos 2018 11:44

    Amerikan dolarını karşılığı yok habire karşılıksız para basıyor. Sebepsiz dolar alımı yasaklanmalı ekonomide sıkı politika uygulanmalı.

  • Turgut sevigen 02 Ağustos 2018 11:37

    Bence derhal amerika ile ilişkileri durdurulmalı incirlik üssü kapatılmalı.

  • tv02 Ağustos 2018 10:59

    dünya abd nin çöküş sürecini izliyor yakın çok yakın birzamanda doların kıymetinin olmadıgını görecegiz

  • iso02 Ağustos 2018 11:56

    Hayaller paris hayatlar bayburt :D

  • Ss02 Ağustos 2018 11:55

    Tabi tabi bizde sahlaniyaggg dimi

  • TÜRKMEN ELİ02 Ağustos 2018 09:45

    SUUD KIRALINI TEHTİT ETTİ SONUÇ ALDI SUDİ ARABİSTANI İNEK GİBİ SAĞDI SAĞIYOR ŞİMDİ BİZİMLE URAŞIYOR BİLMİYORKİ BİZ TÜRKÜZ MÜSLÜMANIZ TEHTİTE ŞANTAJA BOYUN EĞMEYİZ BİZİ EN İYİ TEMSİL EDEN DEVLET BAŞKANIMIZ VAR KATİL TERORİST İŞGALCİ ŞANTAJCI SÖMÜRÜCÜ AMERİKA ÜLKEMİZDEN ÇEVREMİZDEN DEFOL YOKSA SENİ ZORLA KOVACAĞIZ ALLAHIN İZNİYLE

  • ali cem02 Ağustos 2018 08:47

    ürdün ve diğer devletler abd için o kadarda önemli değil onlar için israil çok önemli

  • Yeni Türkiye02 Ağustos 2018 08:47

    yazın ulan yazın …. Amerikanın köpekleri … ancak yazarsınız zaten...

  • KILIÇ02 Ağustos 2018 08:35

    HADİ ŞURDAN KUDUZ KÖPEK DEYİP DERHAL ABD İLE İLİŞKİLER DÜŞÜRÜLMELİ DARBEYİ YAPAN VE YAPTIRANDA ABD OLUP TAZMİNAT DAVASI AÇILMALI FETÖ YÜ KORUYUP KOLLAMAKDAN DAVA AÇILMALI.

  • Mehmet ç02 Ağustos 2018 08:25

    Hadi iç işlerini anlarim da adalet bakanlığına nasıl yaptırım yapacan hakim ve savcıların maaşını mi kesecen pokemon

  • ali cem02 Ağustos 2018 07:21

    incirlik kapatırsak sağır ve kör kalırsın o zamanda orta doğuyu sömüremezsin bunuda biliyorsun.

  • Mustafa bey02 Ağustos 2018 08:24

    Maalesef Ürdün ırak İsrail ve mısırda da üstleri var kör, sağır kalmıyorlar

  • Bika zihniyeti02 Ağustos 2018 05:50

    Allah aşkına bügüne kadar amerikanın dost göründüğüne bakmayın Bügüne kadar bizi alttan hep oymuştur.Her çıkışın bir inişi vardır.amerikanında sonu gelmiştir.Bir sürü Dünyada masum kanı dökmüştür Dünya başı boş deyildir.Bunların hesabı Kainatın sahibi tarafından sorulacaktır.

  • Yorum02 Ağustos 2018 01:49

    Adamlar uyanık önce genarali gönderiyor birlikte çalışıyoruz biz müttefiğiz demeye getiriyor boyandansa yaptırım uyguluyor bu bi yandan severim bi yandan şamarlarım demeye getiriyor şimdi türkiye dik durmalı incirlik hemen boşaltılması o incelikte darbeye destek verenler tutuklamamalı tabi adamlar hala orada görev yapıyorsa

  • Reis02 Ağustos 2018 01:46

    Dikkat edin paraniz eksilir .akp yi sevmemek başka bir şey düşman karşısında devleti eleştirme başka bir şey. Ne mallar var be mahalle içinde kavga olurdu eskiden başka mahalle oldumu birlik olurdu .bu ülkede ne mal varmış saman saman Die Die mallastiğin be .kizdigim bu aayfadakiler ihracat ithalat nedir nasıl yapılır bilmesi gerekenler bilmeden ihracat rakamlarini yazıyo iseler vay hallerine .Trump mal zaten malın peşinden gidenler mallar mallasmayin.denizde balık ölse hükümette başlıyorlar her şeyi. Vatansever Die geçinen paraseverler üzerinize alonabilirsiniz

  • Yorum02 Ağustos 2018 01:38

    Türk yetkililer nerede biri çıkıp niye demiyor bu darbe yapılırken abd liler de desteklediler niye demiyolar herşey açık seçik ortada abd nin darbesi elinde patladı o kadar desinler niye fetö yü teslim etmiyorlar bu adam türkiyede darbe yaptı ama abd bunlara kucak açtı

  • Haha02 Ağustos 2018 00:39

    Simdi kafa tutanlar ulkede yabancilara satilmadik yer kalmiyorken neredeydiler hic hotkurmeyin tohumu , samani, eti bile disardan alan bi ulke.ne kadar bagimsizdir

  • flamenco7202 Ağustos 2018 00:34

    Bakanların ABD el konulacak mal varlıklarının olmadığını ve/veya dişe dokunur bir varlıklarının olmadığını var sayarsak; bu sadece onurlarına dokunan bir ambargo olacak gibi.. (aranızda gülüşmeyin bak..duyuyorum burdan:) )

  • Bika01 Ağustos 2018 23:23

    Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demenin bedelini ödüyor Türkiye. Eski BOP eşbaşkanı kurtarsın ekonomiyi.

  • mr.b02 Ağustos 2018 11:50

    bir akplinin chpliye cahil demesi =) hep makarnadan bunlar =)

  • arifhan02 Ağustos 2018 05:58

    Sen hala hangi cayırda otluyorsun yavrum kafanı bir kaldırda dünyaya bak yıllardan beri aynı terane okuyorsunuz ben dedim bu chplilerden adam olmaz diye ama dinletemedim cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan bile zormuş vesselam

  • mehmet yılmaz01 Ağustos 2018 23:06

    soysuzlar SOYLUDAN rahatsız olmuş.

  • Tam komedi 01 Ağustos 2018 23:06

    Vatan millet sakarya edebiyatı yapmayı bırakın zarraf davası nın sonuçlarını başka olaylar bağlamaya çalışılıyorlar !!!

  • Haramzadeler 01 Ağustos 2018 22:54

    Mal varlıklarına el konacakmış koysunlar oradan mal varlığı almak da ne ?

  • mehmet yılmaz01 Ağustos 2018 22:47

    karşında ecevit yok soykırımcı amerika cehenneme kadar yolun var.

  • Hastir ordan 02 Ağustos 2018 00:08

    Ulan biz amerika katil derken siz conilerin kıçından ayrılmıyordunuz.

  • Türkoğlutürk 01 Ağustos 2018 23:25

    ABD ye karşı karar alabilen ilk liderdi. Kıbrısa çıktı, haşhaş ekimini başlattı.

  • Birisi 01 Ağustos 2018 22:57

    Ecevit kadar başına taş düşün yvş kıbrısı baban kurtardiya

  • Talip01 Ağustos 2018 22:54

    Uyuz sen eceviti çok arayacaksın....

  • Kuddusi01 Ağustos 2018 22:40

    Böyle giderse Türkiye Rusya ve Çine doğru kayacak gibi yani Türkiye bu konuda sonuna kadar haklı casus rahip olayı , fetönün teslim edilmemesi aksine barındırılması , beslenmesi , pyd - pkk gibi teröristlere silah verilmesi bunlar hafif konular değil Türkiye Amerikanın kuruluşundan beri en uzun süreli müttefiği olmuştur.Dostluklar karşılıklı olmalı.İncirliğin kullandırılması basit bir konu değildir.Yani uzatmaya gerek yok ya gerçek dostluk müttefiklik yada karşılıklı ilişkilerin tamamen dondurulması.

  • Nihat01 Ağustos 2018 22:40

    Bu arsız itler göz göre göre insan haklarını çiğniyor. Her ne olursa olsun Türkiye, Rusya İran birleşip bu alçak batıya karşı dik durmalı yoksa bunların tahribatı çok ağır olur. bunlar karşılarında herkesi uşak zan ediyor.

  • Ww02 Ağustos 2018 00:35

    Yabanci sermaye kuresellesme diye oluyodunuz zamaninda

  • Emekci01 Ağustos 2018 22:36

    Damada da halka satmasinlar

  • asım01 Ağustos 2018 22:32

    Belki hükümeti sevmeyebliriz bir cok yanlışı var bunlarda sonuna kadar eleştirebiliriz ama bu olayda ülke birlik olmalı bu rahip olayı falan bahane bu sefer harbiden ekonomi yönünden diz cöktürmek istiyorlar ülkemize uyanık olalım bu vatan bu terör sevicilerine gerekli cevabı verecektir sancılı bir sürec en önemlisi saglık önceden insanların parası yoktu ama huzur vardı istaf yoktu bugun her şey var ama huzur yok

  • Borsacı 01 Ağustos 2018 22:24

    Hadi bakalım karşılık ne olucak eyy demekle olmuyor kapat bakalım ıncirlik üssünü görelim

  • mehmet01 Ağustos 2018 22:18

    EY ABD BOŞUNA ÇABALAMA ARTIK DİK DURAN TÜRKİYE VAR VE MİLLETİ VAR SONU NEREYE KADAR GİTDERSE GİTSİN

  • Deger mi01 Ağustos 2018 21:54

    Bir ulkenin kaderiyle bu kadar sudan sebeplerle oynanir mi kac ev yikilacak, kac kisinin borcu yuzunden ailesi isi dagilacak, qkac kisi issiz kakacak kac sirket batacak

  • Tarafsız bir insan01 Ağustos 2018 21:50

    ABD ile savaşa girecez az kaldı

  • Israil dusmani01 Ağustos 2018 21:49

    Ayasofyayi ibadete acmanin tam zamani

  • Yorum02 Ağustos 2018 01:51

    Ne alakası var ayasofyayla bu olayın ayasofya abd nin himayesinde olan bitermi ki öyle birşey yapacan

  • Yatırımcı01 Ağustos 2018 22:36

    Açınca ne olacak. Ambargo kalkacak mı.

  • osma can01 Ağustos 2018 22:04

    butun camilerimiz dolu adam almiyo butun vakitlerde camilerimizde namaz kilqcak yer yok birak su ayasofyayi artik

  • Yt01 Ağustos 2018 21:59

    Bulgar kilisesi acilmisti , hatirladinmi :)

  • KILIÇ01 Ağustos 2018 21:45

    BU HAYDUT DEVLET DÜNYANIN BAŞ BELASI FETÖ HAYİNİNİ KENDİSİ YÖNLENDİRİP DARBEYE KALKIŞAN ABD DEVLETİ SADECE ÜLKEMİZE DEGİL DÜNYAYA ZEHİR KUSAN BİR KUDUZ KÖPEK VAR DÜNYA BU KUDURMUŞ KUDUZA KARŞI BİRLİK OLMALI.

  • Vatandaş 01 Ağustos 2018 22:35

    Ne yapcaz. Araçlarla yola düşebilriz. Fakat yakıta zam üstüne zam.

  • gobel6601 Ağustos 2018 21:45

    Bakanların ABD'de mal varlıkları varsa zaten el konulsun, Şirketler hariç.

  • Kadir yildirim01 Ağustos 2018 21:42

    Vatan evladididir onlar vatan. Allahsizlar zerre şeyimiz de değilsiniz. . İncirlik i kapatma vakti geldi de geçti. .. 300 yıllık soyu olmayan tarihli devlet...

  • çalarsaat01 Ağustos 2018 23:53

    incirliği kapatsan ne kapatmasan ne...ortadoğuda her yeri üs olarak kullanabiliyor...bütün dünyayla kavga ederken düşüneceklerdi...güçlü bir dış politika olsaydı abd bu kadar ileri gitmeye cesaret edemezdi...

  • Büyük doğu01 Ağustos 2018 21:39

    Yorumlara bakıyorum da içimizde ne kadar çok amerikan yalakası arsız yaşıyor, utanma arlanma yok, trumpın diliyle konuşuyorlar yuh

  • TÜRKMEN ELİ01 Ağustos 2018 21:34

    çok komik sıkışan amerika çıkış yolu arıyor çünkü aynı yaptırımı Türkiye Amerikaya uygulayacak vizede olduğu gibi kıvıracak dansöz amerika

  • kubilayhan01 Ağustos 2018 21:32

    Yerli ve Milli bakanlarımızın yurt dışında mal varlıklarımı varmış? :(

  • gobel6601 Ağustos 2018 21:30

    Çok korktuk, ne yapacağız şimdi bakın hele..

  • Misafir01 Ağustos 2018 21:29

    Yazık oluyor ülkeme hem kelsin hem fodul .Bu adamlara posta koyabilecek durumda değiliz.

  • demirkan 01 Ağustos 2018 21:28

    PAPAZ SERBEST KALINCAYA KADAR. DOLARDA DURMAK LÂZIM.

  • Assso02 Ağustos 2018 00:37

    Sen dur

  • Seta01 Ağustos 2018 23:39

    Aklın fikrin para

  • Çoban 01 Ağustos 2018 21:27

    Bizde en yakın C. Başsavcılığına ABD bin Türkiye'de bulunandevlet temsilciler ve rütbeli tüm personelleri hakkında fetö ve PKK ,YPG terör örgütüne destek vererek Türkiye'yi bölmek ve türkdevetini ortadan kaldırmak için destek vermek suçundan suç duyurusunda bulunursanız n'olacak.

  • Vatandaş 01 Ağustos 2018 22:35

    Verdik diyelim sonuçta kim zararlı çıkar.

  • tam01 Ağustos 2018 21:24

    ılk kımyasal sılah TURK askerıne kullanıldı bız de bunlara nıye yaptırım yapmadık .Cevabını aldık demı

  • DOLANDIRICI.IHLAS GRUBU01 Ağustos 2018 21:14

    Yabanci ulkelere atar yaparak ulke yonetilmez, sonra tukurdugumuzu yaliyoruz tabi...adalet yoksa o ulkede ekonomi de zayiflar...ulkeyi yonetenler ve patronlar sadece kendi ailesini dusunuyor...devlet umurlarinda degil....

  • ahmet01 Ağustos 2018 21:09

    oyna son kozlarını.sonrasında sıra bize gelecek.bak incirlik ussu var.usa sirketlerine cezalar ambargolar var.

  • Sa 01 Ağustos 2018 21:07

    Delirtmeyin bizi Papazınızı köye imam yaparız sonra görürsünüz yaptırımı

  • KOR KURT01 Ağustos 2018 21:06

    Irak ta saddamı devirmek için nükleer bomba var yalanı ile milyonların ölümüne sebebiyet verdiler,Suriyede israilin çıkarları için işidi kurup yine milyonlarca insanı mahvettiler.İnsanlarla dalga geçiyorlar ve bizim ülkemizde de hala bu şerefsizleri kurtarıcı olarak besleyen fetöcü pkk pyd beslemesi nato ve israil yanlısı hainler var.Haydutların şimdi hedeflerii iran ve Türkiye..Bu haydutlara karşı rusya iran Türkiye suriye birleşmeli.Amerikancı natocu fetö pkk pyd beslemeleri ülkeyi terketsinler.incirlik kapatılsın,kürecik askıya alınsın.

  • ALAATTIN ÇIMBIZCI01 Ağustos 2018 21:00

    bu şerefsizler iyice kudurdular.bunlara gereken cevaplar en sert şekilde verilmeli.incirlik kürecik acilen kapatılmalı ve nato daki tüm işlemler dondurulmalı.

  • Misafir01 Ağustos 2018 23:04

    Alaattin Çımbız sen yorum yapma sen yorum yapınca çıyorsun

  • alf01 Ağustos 2018 21:43

    incirlik dedigin 5000 ton beton. fazla büyütmeyin.

  • Ahmet01 Ağustos 2018 20:56

    Hadi uygula yaptırım, ne yapabileceksin göreceğiz ABD,

  • Mesut01 Ağustos 2018 21:14

    Dolar 5 tl oldu daha ne olsun kardeş

  • alf01 Ağustos 2018 20:59

    sana daha ne yapsin