E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizABD büyüme ve Almanya TÜFE günü!---

ABD büyüme ve Almanya TÜFE günü!

ABD büyüme ve Almanya TÜFE günü!
28 Ekim 2016 - 08:56 borsagundem.com

KapitalFX, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Öncelikle dün TCMB Başkanı Murat Çetinkaya’nın Enflasyon Raporu sunumundan ne gibi sonuçlar çıkardık, özetleyelim istedik:

Sadeleşme büyük ölçüde tamamlandı. Bu Ekim’den önce de sürekli olarak üzerinde durduğumuz bir konu. Mevcut enflasyon seviyeleri ve küresel sermaye akımlarının izin vereceği ölçüde yeterince faiz indirimi aslında yapıldı. Hatta, tek gösterge olarak enflasyonu baz alacaksak hareket alanı sonuna kadar kullanıldı bile diyebiliriz. Faizde daha fazla hareket alanı ancak enflasyonda düşüşün sağlanmasıyla olabilir. Bu yılı muhtemelen %8 civarında bitireceğiz. Gelecek yıl için TCMB’nin öngörüsü %6,5. Bu sunumdan önce bu öngörü daha aşağıdaydı. Bu beklentinin revize edilmesi; kur geçişkenliği etkisinin ağırlık kazanması ihtimaline yorulabilir. İthalat fiyatları üzerinde gecikmeli kur etkileriyle 2017 başında bir yukarı hareket göreceğiz, ki kur gelişmelerine bağlı olarak bu yukarı hareketin bütün yıl geneline yayılma ihtimali de var.

Kısa dönemde sadeleştirmeye devam etmek zor görünüyor. Faiz indirimi yapılmamasının nedenleri yılsonuna kadar ortadan kalkmayabilir. Bu kapsamda da TCMB yılın sonuna kadar faizleri sabit tutabilir. Ancak bir yandan da kurun durumuna göre faiz indirimi için de fırsat kollar.

Kurda 3,1148 seviyesine kadar ulaşıldı ve şu an halen bu seviyeler yakınında fiyatlama devam ediyor. Sabah saatleri itibariyle GOÜ para birimleri USD’ye karşı hafif tepki veriyor gibi, ancak bugün açıklanacak ABD GSYH verisi öncesinde bu normal. Verinin eğilimine göre USD’de hareketlenme görülme olasılığı var. TRY artık yeni bir bant aralığına yerleşiyor.

Kurda artık baz senaryo 3’ün üzerinin normalleştiği üzerine kuruludur. USDTRY’nin hareket aralığında yukarıya doğru bir geçiş söz konusu. Kısa vadede 3,10 üzeri kalıcılıkta kur tarafında 3,10 – 3,13 ekseninde fiyatlamalar olabilir. 3,03 – 3,05 bölgesi altında kalıcılık beklemiyoruz. Düşüşler alım fırsatı olarak kullanılabilir. Kaldıraçlı alım satımlarda ise alım noktası 3,07 – 3,08 bandı olaak düşünülebilir. Biz ana bant aralığının 3,10 – 3,17 olarak oluşmasını, yılsonunda da 3,13 bölgesinde dengelenme olabileceğini düşünmekteyiz. Opsiyon sözleşmelerindeki görünüm de kurda yükseliş beklentisini desteklemektedir. Kasım, Aralık, Ocak vadeli opsiyonlar alım taraında 3,10 – 3,34 fiyat aralığına birikmiştir.

ABD ekonomisinin 3. çeyrekte %2,6 büyüme kaydetmesi bekleniyor. Hatırlanacağı gibi 2. çeyrekte büyüme %1,4’te sınırlı kalmıştı. En önemli alt kalemlerden kişisel tüketim harcamalarının %2,6 artması beklenirken, bir diğer önemli ön göstergelerden işgücü maliyetlerinin 3. çeyrekte %0,6 büyüme göstermesi bekleniyor.

Avrupa’da ise bugün Almanya’da TÜFE, Fransa ve İspanya’da da GSYH verileri açıklanıyor.

KapitalFX

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)