E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Mayıs'a ralliyle başladı---

ABD borsaları Mayıs'a ralliyle başladı

ABD borsaları Mayıs'a ralliyle başladı
02 Mayıs 2016 - 23:36 borsagundem.com

ABD hisseleri, bankaların sıçrama yapması ve Amazon.com Inc.'nin yükselişini ikinci güne taşımasıyla, Mayıs ayına ralli yaparak başladı

ABD hisse senetleri, bankaların sıçrama yapması ve Amazon.com Inc.'nin yükselişini ikinci güne taşıyarak tüketici hisselerini desteklemesiyle, Mayıs ayına ralli yaparak başladı. Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) iki haftayı aşkın sürenin en büyük yükselişini gerçekleştirdi.

S&P 500, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.8 yükselerek 2,081.39 seviyesine ilerledi ve Şubat ayından beri en büyük haftalık kaybının yarısından fazlasını telafi etti.

Pennsylvania'da Ball & Associates Inc. yatırım şefi Bill Schultz, "Güçlenmeye tutunabiliriz ancak piyasada hala güven eksikliği var." dedi ve "Gelirler tutarlı değil ve görünümler yatırımcıları gelecek adına duraklattı. Ancak aynı zamanda belirgin bir geri çekilmenin emareleri de yok. Bu seviyelerde biraz destek mevcut." diyerek görüş bildirdi.

Borsa İstanbul'da hacim artışı önemli

Şirket kazançlarında yolun yarısından daha fazla gelindi ve şimdiye kadarki sonuçlar yatırımcıları, arka arkaya dördüncü çeyreklik kayba doğru şekillenen karların sıçrayacağına dair ikna edemedi. Bankaların, maliyeti düşürmek adına aldığı geniş önlemlerin sayesinde, tahminlerden daha iyi sonuçlar açıklaması, Apple Inc., Alphabet Inc. ve Microsoft Corp.'un hayal kırıklığı yaratan rakamlar açıklamalarıyla geçtiğimiz hafta hisseleri aşağı çekmemesinden önce, S&P 500'ü dört ayın zirvesine yükselmesine yardımcı olmuştu.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 03.05.2016

Analist beklentileri teknolojideki gelirlerin ikinci çeyrekte yüzde 6.1 düşeceği yönünde. Tahminler yıla başlamadan önce yüzde 6.4'lük artışı işaret ediyordu. Bloomberg'in topladığı veriye göre grubun üçüncü çeyrek kar tahmini, 2016'nın başındaki yüzde 10.7'lik artış gösterirken, yüzde 2.5'e düştü.

5 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)