E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBERNANKE 'GEVŞEK POLİTİKAYA' DEVAM DEDİ---

BERNANKE 'GEVŞEK POLİTİKAYA' DEVAM DEDİ

BERNANKE 'GEVŞEK POLİTİKAYA' DEVAM DEDİ
21 Temmuz 2009 - 18:51 borsagundem.com

Fed'in mali istikrar sağlamak adına yaptıklarını savunan Bernanke, milletvekillerini bütçe açığı daraltacak tedbirler almaya davet ederken, Fed'in bağımsızlığına zarar verecek eylemlerden kaçınmaları konusunda uyardı

ABD Merkez Bankası Fed'in Başkanı Ben Bernanke, bugün Kongre'nin Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı konuşmada ekonominin istikrar kazanma yönünde işaretler verdiğini kaydetti, gevşek mali politikaların istihdam piyasaı düzelene kadar uzunca bir süre daha devam edeceğini belirtti. Yavaşlamanın hız kestiğini anlatan Fed Başkanı, "Ekonomideki durgunluk ve sınırlı da olsa enflasyon baskıları ışığında para politikası düzelmeye odaklanmış halde" dedi. Fed'in mali istikrar sağlamak adına yaptıklarını savunan Bernanke, milletvekillerini bütçe açığı daraltacak tedbirler almaya davet ederken, Fed'in bağımsızlığına zarar verecek eylemlerden kaçınmaları konusunda uyardı. Bernanke, bugünkü Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan makalesinde olduğu gibi, bankanın gerekirse enflasyonla savaşacak araçlara sahip olduğunun altını çizdi. Tehlikenin devam ettiğini ve istikrarlı düzelmeye geçildiğini söylemediğini vurgulayan Bernanke, piyasaların hala gergin olduğunu, tüketim harcamalarının ise konut fiyatları ve istihdam üzerinde risk oluşturduğunu kaydetti. Dünya çapında tüm ülkelerin aldıları agresif tedbirlerin etkili olmuş olabileceğini belirten Fed Başkanı, "konut fiyatlarındaki düşüşler, kredi şartlarındaki sıkılaşma, istihdam konusundaki güvensizlikle birleşerek tüketimi sınırlıyor" dedi. Başkanı Ben Bernanke, Kongre'de yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Finansal piyasalarda oluşan daha iyi koşullara ekonomik görünümdeki iyileşme eşlik ediyor. 2010'da yavaş bir iyileşme öngörüyoruz, iyileşme 2011'de hızlanır. İşsizlik yıl sonunda zirve yapacak ancak uzun vadede 2011'e kadar sürdürülebilir oranın üzerinde kalacak. Fed yöneticilerinin çoğu enflasyonun gelecek 2 yıl boyunca düşük kalmasını bekliyor. Fed gerektiğinde finansal sistemi temizleyecek önlemler tamamlanmadan faizleri yükseltebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)