E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTuzu azalt, 3 milyar TL'yi kap!---

Tuzu azalt, 3 milyar TL'yi kap!

Tuzu azalt, 3 milyar TL'yi kap!
01 Temmuz 2013 - 11:29 borsagundem.com

Türk Böbrek Vakfı, tuz tüketiminin azaltmasının ekonomik yönünü açıkladı

Türk Böbrek Vakfı: Günlük tuz tüketiminin 3 gram azaltılmasıyla her yıl yüzde 2-3 oranında artan kronik böbrek yetmezliği hastası sayısında azalma olacak ve yılda da 2-3 milyar TL'lik tasarruf sağlanacak
Türkiye için günlük tuz tüketiminin 3 gram azaltılmasıyla, yılda 2-3 milyar liralık tasarruf öngörülüyor. Türk Böbrek Vakfı (TBV) tarafından 2 yıl önce tuz tüketimin azaltılması amacıyla başlatılan kampanya, TBMM'den de destek buldu. İlk desteği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı Halk Ekmek Genel Müdürlüğü'nden alan kampanya, üretilen tüm ekmek çeşitlerinde tuz oranının azaltılması ile somut olarak başladı. TBV Başkanı Timur Erk, özellikle gazlı içecek, cips, hazır çorba, sucuk, peynir, zeytin, turşu ve benzeri yüksek miktarda tuz içeren gıdaların, kamu sağlığı açısından dikkatle izlenmesi çağrısında bulunarak, paketli gıdalarda tuz ve/veya sodyum oranının, halkın rahatça anlayabileceği kırmızı, sarı ve yeşil renkli noktalarla belirtilmesi gerektiğini vurguladı.
65 BİN DİYALİZ HASTASI VAR
Tuz tüketiminin azaltılmasıyla her yıl yüzde 2-3 artan son dönem kronik böbrek yetmezliği hasta sayısında azalmanın söz konusu olacağını kaydeden Timur Erk, "Günlük tuz tüketiminin 3 gram azaltılmasıyla yılda 2-3 milyar lira tasarruf yapabilir. 65 bin diyaliz hastasının masraflarının da aynı boyutlarda olduğu düşünülürse, yapılacak tasarruf Türkiye için çok önemli bir adımdır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)