E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz3.8175 TL desteğinin üstünde kalındıkça doları yükselebilir---

3.8175 TL desteğinin üstünde kalındıkça doları yükselebilir

3.8175 TL desteğinin üstünde kalındıkça doları yükselebilir
20 Ocak 2017 - 08:54 borsagundem.com

Kurda 3.8175 önemli destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu desteğin üzerinde kalındığı takdirde 3.8400-3.8530 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir

Haftanın son işlem gününe girerken piyasalar, ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump’ın görevi
devralacağı yemin törenine odaklandı. Dün ABD verileri genel anlamda olumlu gelirken FED
başkanları kademeli faiz artışına vurgu yaparak doların küresel çapta değer kazanmasına neden oldu.
ABD 10 yıllık tahvil faizleri yükselişine devam ederek %4 e yakın artış gösterdi. Dolar endeksi ise
%0.20’ye yakın primli seyretti. Bu gelişmeler sonrası altın fiyatlarında uzun süre sonra geri çekilmeler
yaşanırken sarı metal %0.40 üzerinde satıcı işlem gördü. ABD borsaları Trump’ın görevi devralması
öncesi yatay seyretti.

Dün Avrupa Bölgesinde ise Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı ve ECB basın toplantısı öne çıktı.
ECB faizde herhangi bir değişikliğe gitmeme kararı aldı. Fakat ECB başkanı Mario Draghi’nin basın
toplantısında parasal genişlemeyi destekleyici açıklamaları Euro varlıklarına değer kaybettirdi.
Draghi’nin konuşması sonrası Euro, Dolar’a karşı %0.10 üzerinde değer kaybetti. Avrupa borsalarına
ise karışık görünüm hakimdi. DAX endeksi yatay seyrini korurken FTSE100 %0.50 üzerinde satıcılı işlem gördü.

Yurtiçi piyasalarda ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yine ön plandaydı. TCMB 2017 beklenti
anketini yayınlarken yıl sonu enflasyon beklentisini %8.48 ve kur beklentisini ise 3.8619 olarak
belirledi. Ayrıca Merkez bankası dün de repo ihalesi açmadı. Öte yandan kredi derecelendirme kuruşu
FİTCH’in açıklamalarının odağında bankaların aktif kalitesinin zayıfladığı ve bankaların yabancı
fonlamaya aşırı bağlı olduğu vardı. Dün Dolar, Türk Lirasına karşı %1 e yakın değer kazanırken
Euro/TL paritesi %0.90 üzerinde değer kazandı. Bugün sabah saatlerinde Çin büyüme rakamları takip
edildi. Beklentilerin üzerinde açıklanan büyüme rakamlarının piyasalar üzerinde etkisi sınırlı kaldı.
Petrol tarafında ise akşam saatlerinde açıklanan EIA ABD ham petrol stokları 2.347 milyon varil artış
gösterirken bir miktar geri çekilen petrol fiyatları gün içindeki güçlü seyrini korudu. Dün Ham petrol ve
Brent Petrol fiyatları %0.50 üzerinde primli işlem gördü.

USDTRY ANALİZİ

Dün ABD’den gelen olumlu veriler sonrası USDTRY paritesinde yükselişler gerçekleşti. ABD FED başkanlarının güçlü ABD ekonomisi vurgusu ve faiz artışı beklentileri dolar varlıklarının güçlenmesine neden oldu. Öte yandan TCMB hamleleri ise yükselişleri bir miktar sınırlandırdı. Bugün ise piyasalar ABD Başkanı Donald Trump’ın görevi devraldıktan sonra yapacağı konuşmaya odaklandı. Teknik olarak incelediğimizde, kurda 3.8175 önemli destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu desteğin üzerinde kalındığı takdirde 3.8400-3.8530 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.3.8175 desteğinin aşağı yönlü geçilmesi halinde ise, 3.7970-3.7840 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

EURTRY ANALİZİ

Euro bölgesinde dün Avrupa Merkez Bankasının faiz kararları takip edildi. ECB faizlerde değişikliğe gitmezken Başkan Draghi’nin güvercin tondaki açıklamaları sonrası Euro varlıları değer kaybetti. Öte yandan kredi derecelendirme kuruluşu FİTCH’in Türkiye ile ilgili açıklamaları EURTRY paritesinde bir miktar yükselişleri beraberinde getirdi. Teknik fiyatlamalara baktığımızda, 4.0900 direncinin aşılması halinde kurda yükseliş isteği sürebilir ve 4.1020-4.1225 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 4.0900 direncinin aşılamaması halinde ise, 4.0670-4.0470 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

EURUSD ANALİZİ

Avrupa Bölgesinde dün Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve ECB Başkanı Mario Draghi’nin basın toplantısı öne çıktı. ECB faizleri değiştirmezken Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin güvencin tondaki açıklamaları sonrası Euro varlıkları değer kaybetti. Ayrıca ABD’den açıklanan veriler beklentileri karşılarken EURUSD paritesindeki geri çekilmeleri destekledi. Bugün ise Almanya’dan açıklanacak Almanya Üretici Fiyat Endeksi hareketliliğe neden olabilir. Öte yandan Akşam saatlerinde ABD Başkanı Donald Trump’ın görevi devraldıktan sonra yapacağı konuşma kritik öneme sahip. Teknik fiyatlamalara baktığımızda, kısa vadeli yükseliş kanalını koruyan paritede 1.0695 direncinin aşılması durumunda yükseliş isteği sürebilir ve 1.0730-1.0770 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 1.0695 direncinin
aşılamaması halinde ise, 1.0640-1.0610 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

GBPUSD ANALİZİ

Sterlin varlıkları üzerinde, İngiltere Başbakanı Theresa May’in Brexit sürecinin yumuşak geçebileceğini işaret etmesinin etkileri devam ediyor. Öte yandan dün ABD tarafında açıklanan verilerin beklentileri karşılaması GBPUSD paritesindeki yükselişleri sınırladı. Bugün ise İngiltere tarafında perakende satışlar verileri takip edilecek. Akşam saatlerinde ise ABD Başkanı Donald Trump’ın görevi devraldıktan sonra yapacağı konuşma hareketliliğe nedenolabilir. Teknik görünüme baktığımızda, yükseliş kanalı içindeki hareketini, sürdüren paritede 1.2365 direncinin aşılması durumunda 1.2400-1.2430 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 1.2365 direncinin aşılamaması halinde ise, 1.2340-1.2310 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

USDJPY ANALİZİ

Fed Başkanı Janet Yellen’ın faiz artışını destekleyen açıklamaları sonrası USDJPY paritesinde
alımlar hız kazandı. Dün ABD verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ise yukarı yönlü hareketleri destekledi. Akşam saatlerinde ABD Başkanı Donald Trump’ın görevi devraldıktan sonra yapacağı konuşma hareketliliğe neden olabilir. Teknik fiyatlamalara baktığımızda, yükseliş kanalı oluşturan paritede 114.50 desteği üzerinde kalındığı takdirde yükseliş eğilimi devam edebilir. 114.90-115.40 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 114.50 desteğinin altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 114.20-113.70 destek seviyeler olarak takip edilebilir.

ALTIN ANALİZİ

Dün dolar endeksinde ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde ki yükselişler altın fiyatları üzerinde etkili olurken ABD tarafından açıklanan olumlu veriler sonrası sarı metal de geri çekilmeler hız kazandı. Bu akşam saatlerinde ise ABD Başkanı Donald Trump’ın görevi devraldıktan sonra yapacağı konuşma hareketliliğe neden olabilir. Teknik görünüme baktığımızda, trend direncine yaklaşan sarı metalde 1208 direncinin aşılması durumunda yükseliş isteği sürebilir ve 1213-1219 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Söz konusu direncin aşılamaması halinde ise, 1202-1195 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

PETROL ANALİZİ

Dün sabah saatlerinde API stoklarındaki azalış sonrası petrol fiyatlarında yükselişler gerçekleşti. Fakat akşam saatlerinde açıklanan EIA petrol stokları 2.347 milyon varil artış gösterirken petrol fiyatlarındaki değer kazanımını sınırlandırdı. Bu akşam ABD tarafında açıklanacak sondaj kuyusu sayıları hareketliliğe neden olabilir.

HAMPETROL ANALİZİ

Düşüş kanalının oluştuğu petrolde 52.20 desteği üzerinde kalma çabası gösterdiğini görüyoruz. Bu seviye üzerinde kalındığı takdirde 52.55-52.75 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 52.20 desteğinin aşağı yönlü geçilmesi halinde ise, 51.90-51.70 destek seviyeleri ön plana çıkabilir. 

BRENT PETROL ANALİZİ

Düşüş kanalını yukarı kıran emtiada 54.30 desteği üzerinde kalındığı takdirde tepki alımları devam edebilir. 54.60-54.80 yükseliş isteğinin devamında direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 54.30 seviyesi altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 53.95-53.75 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

DAX ANALİZİ

Dün Avrupa bölgesinde ECB faiz kararı ve ardından gerçekleşen basın toplantısı takip edildi. ECB başkanı Mario Draghi’nin açıklamalarında güvercin bir ton kullanması endekste yukarı yönlü hareketleri destekledi. Bugün ise Almanya’dan açıklanacak Almanya Üretici Fiyat Endeksi takip edilecek. Teknik olarak incelediğimizde, kısa vadeli düşüş kanalının oluştuğu endekste 11583 direncinin aşılması durumunda 11619-11674 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Söz konusu direncin aşılamaması halinde ise, 11552-11497 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)