Ana SayfaPiyasa3 kritik kurum Türkiye'yi uyardı---

3 kritik kurum Türkiye'yi uyardı

1 / 4
3 kritik kurum Türkiye'yi uyardı
16 Nisan 2014 - 17:32 www.borsagundem.com

Dünyanın büyük yatırım bankaları kredi derecelendirme kuruluşlarından bugün Türkiye'ye 3 uyarı birden geldi. Sabah saatlerinde Morgan Stanley Türkiye için yatırım tavsiyesini 'eşit ağırlık'tan 'ağırlığını azalt'a düşürdü. Standard and Poors'tan da Türk bankacılık sektörüne Fed uyarısı geldi. Günün sonunda ise JP Morgan Türkiye için tavsiyesini 'ağırlığını azalt' olarak korurken cari açığın aşağı çekilmesi için Türkiye'nin en az 2 yıl düşük büyüme trendi gerektiğini belirtti.

Dünyanın önde gelen iki büyük yatırım bankası JP Morgan ve Morgan Stanley ile birlikte kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors'tan bugün içinde 3 Türkiye uyarısı geldi. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye ile ilgili ılımlı analizleriyle dikkat çeken Morgan Stanley ve JP Morgan Türkiye'nin cari açık ve düşük büyüme tehlikesine dikkat çekti. S&P ise Türk bankacılık sektörünün Fed'in varlık alımı azaltımına karşı gelişen ülkeler arasında en hassas ülkeler arasında yer aldığı belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TÜRKO17 Nisan 2014 00:05

    mahnamarmaro; adında bile ciddiyet yok ve adin gibi dandik yorum yazmısın. Bu ülkeye yabancılar değil senin gibi basit insanlar düşman....

  • mahnamarmaro16 Nisan 2014 22:55

    derecelendirme kurumları demek istiyorlar ki ''ben bir türkiye düşmanıyım ve bu yorumda bulundum işinize gelirse(bu arada verilen derecelendirme notunun ücreti de türkiye tarafından tıkır tıkır peşin olarak dolar bazında ödeniyor.oh ne ala.bana göre adamların verdikleri not alenen düşmanca ve alçakça.

  • tarık16 Nisan 2014 21:58

    AB,1.5 trilyon dolar artıracak,hiç birşey olmaz.

  • metin16 Nisan 2014 21:10

    daha üc hafta önce bankalari yüzde otu yukseltiniz simdi oyun yapiyorsunuz

  • Oyuncu16 Nisan 2014 20:13

    Yarın tam çöktük desenize:(