Ana SayfaPiyasaYeni haftada endekste ve kurda bu seviyelere dikkat---

Yeni haftada endekste ve kurda bu seviyelere dikkat

1 / 3
Yeni haftada endekste ve kurda bu seviyelere dikkat
11 Mart 2018 - 11:04 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Mehmetçik’in güçlü adımlarla ilerlediği Afrin Harekatı, Trump’ın ipini çektiği ticaret savaşları, Moody’s’in Türkiye kararı... Tüm bunlar yeni haftaya nasıl yansıyacak? Uzman isimden Borsa Gündem’e piyasa yorumları…

Borsa İstanbul, hafta içi inişler yaşasa da Cuma gününü 0.30 oranında yükselişle kapadı. Veda puanı 116 bin 914 olarak kayıtlara geçti. 

Avrupa borsaları ise ABD'nin çelik ve alüminyum ithalatına uygulayacağı vergi artışının ve istihdam verilerinin etkisiyle Almanya hariç haftayı yükselişle tamamladı. Gösterge endeksi Stoxx Europe 600 yüzde 0,36 yükselerek 377,98 puandan kapandı. 

ABD Başkanı Trump'ın ek gümrük vergisinde muafiyetler için kapıyı açık bırakmasıyla güne yükselişle başlayan New York borsası da, son 20 ayın en yüksek istihdam rakamının açıklanmasıyla kazançlarını artırdı. Nasdaq Teknoloji Endeksi 132,86 puanla 26 Ocak'tan bu yana ilk kez rekor kırdı. 

IMF, TRUMP’I UYARDI 

IMF Başkanı Lagarde, ABD'nin başlattığı ticaret savaşına dikkat çekerek ‘hiç kimsenin kazanamayacağını’ söyledi. Lagarde, ABD'nin ithal mallara gümrük vergisi getirmesinin yaratacağı makro ekonomik etkinin, eğer diğer ülkeler de gümrük vergisi uygularlarsa, ciddi olacağını ifade etti. 

ŞİMŞEK SERT ÇIKTI 

Başbakan Yardımcısı Şimşek de, ABD Başkanı Trump’ın küresel ticaret savaşı ilan eden hareketlerine sert tepki gösterdi. Dünya ekonomisi açısından çok sıkıntılı duruma işaret etti. 

“110 BİN” DE SÖYLENDİ, “125 BİN” DE… 

Piyasalarda ilk çeyrekte sona yaklaşılırken, analistler de beklentilerini açıkladı. “BİST 100 ilk çeyreği nasıl tamamlar?" sorusu da yanıtını buldu. Sektörün nabzını tutan ustalardan altısı “115.000-120.000” aralığını, beşi “120.000-125.000”'i işaret etti. İki isim endeksin “110.000-115.000”e gerileyebileceği belirtti. Bir isim de “125.000” in üzerini test edebileceği tahmininde bulundu. 

MOODY’S KRİZİ 

Geride bırakmaya hazırlandığımız haftanın önemli bir olayı da uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's’in Türkiye kararıydı. Moody’s, Türkiye'nin kredi notunu "Ba1"den "Ba2"ye düşürdü. Görünüm de "negatif"ten "durağan"a çevrildi. Büyüme 

beklentisi için “Yüzde 3,5-4” diyen kuruluş, "Dış kırılganlıklar azalırsa not yükselir" açıklamasını yaptı. 

“SİZİ ÇOK İYİ TANIYORUZ” 

Moody’s’in Türkiye’nin notunu düşürmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Sizin verdiğiniz notlar bizim karne notumuz değildir. Bizim karne notumuz halkın notudur. Bunların ölçüsü siyaset” dedi, ekledi: “Sizi çok iyi tanıyoruz…” 

YATIRIMCILAR DAVA AÇTI! 

Ve hissedarlarına büyük çile çektiren Anel Telekom’da flaş bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Yatırımcıların şirket aleyhine fesih davası açtığı öğrenildi. KAP’a düşen açıklamaya göre bir grup yatırımcı şirket aleyhinde İstanbul Anadolu 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. 

ECB BİLDİĞİNİZ GİBİ! 

Avrupa Merkez Bankası yine bir sürpriz yapmadı! Faizi beklendiği gibi yüzde 0'da sabit tuttu. ECB Yönetim Konseyi açıklamasında, net varlık alımları geride kalana kadar faiz oranlarının cari seviyelerde kalacağı vurgulandı. 

PETROLDE NELER OLUYOR? 

BP CEO'su Dudley, petrole yönelik önmli bir yorum paylaştı. Dudley, "Petrol fiyatlarının gelecek iki yıl boyunca varil başına 50 ila 65 dolar arasında seyretmesini tahmin ediyorum. Petrol şirketleri varil başına 100 dolar yerine artık 60 dolara üretim yapabiliyor" dedi. 

BU HAFTAYA BAKACAK OLURSAK… 

117.500 üzerinde kalıcı olamaya ama 116.500’ün altında da kapanmayan endekste yeni hafta öne çıkan konu, ne tarafa kırılacağı merakı… Usta isim iki seviyenin de belirleyici olacağının altını çiziyor… 

Dolara gelince, “3,84 TL seviyesinin geçilmesi kur tarafında yukarı yönlü hareketlerin ivme kazanmasına neden olabilir” deniyor. Aşağıda ise “3,78 önemli olacaktır” uyarısı geliyor. 

Borsagundem.com soruyor, Gedik Yatırım’dan Üzeyir Doğan ve A1 Capital’den Belgin Maviş yeni haftada piyasaları, beklentileri anlatıyor…

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MURAT11 Mart 2018 19:18

    Sen hemen boşalt biz almasını biliriz (6)

  • POLAT ALEMDAR11 Mart 2018 18:16

    bunlara inanmayın modys bankalarımızın notlarını kırdı nasıl yükseliyormuş.mart ayı dert ayı 11 nisanda rıza sarraf davasının karar aşaması.o yüzden hisse senetlerinizi boşaltın derim.ben döviz ve altına geçtim.bu kurumların ellerinde hisse senetleri var kerizlar aramaktadırlar.