Ana SayfaHisse Öneri ListesiYüzde 14 yükselme potansiyelli hisse---

Yüzde 14 yükselme potansiyelli hisse

1 / 4
Yüzde 14 yükselme potansiyelli hisse
23 Ağustos 2017 - 11:43 www.borsagundem.com

Tacirler Yatırım, konu ile ilgili raporunda, Coca Cola İçecek hedef fiyatını ise 39,00 TL'den 46,00 TL'ye yükselttiklerini belirtti.  (Hisse saat 11:50 itibariyle 40.2 TL seviyesinde işlem görüyor. 46 TL olması halinde yüzde 14 prim yapmış olacak.)

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"2Y17’de güçlü operasyonel performans bekliyor, tavsiyemizi AL’a yükseltiyoruz 

Coca-Cola İçecek için tavsiyemizi AL olarak güncellerken, hedef fiyatı 46TL’ye (önceki 39TL) yükseltiyoruz. Coca-Cola İçecek yıl başından bu yana piyasanın altında hisse performansı gösterdi ancak 2Y17’de gerçekleşecek operasyonel toparlanmanın etkisiyle hisse fiyatında yukarı yönlü potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de turizm sektörü ve tüketici ortamındaki iyileşme, karlı ürünlerin ciro payının artması ve promosyonların daha verimli yönetiminin 2Y17’de ciroda %21 yıllık büyümeye ve 150 baz puan marj iyileşmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Dolar/TL’de yakın zamanda gerçekleşen gerilemeyle beraber dolar borcu olan Coca-Cola İçecek’in karlılığında tahminimizin üzerinde iyileşme olması yüksek ihtimaldir. Coca-Cola İçecek 2018T 8,4x FD/FAVÖK rasyosuyla yurtdışı benzerlerine göre %5 iskontolu işlem görmektedir. 

2Y17’de operasyonel performansta iyileşme öngörüyoruz – CocaCola İçecek yönetiminin 2Y17 faaliyetleriyle ilgili olumlu beklentisi sonrası tahminlerimizin üzerinden geçtik. 2017’de %4,4 hacim büyüme beklentimizi koruyor ve Türkmenistan’daki hacimsel daralmanın Pakistan’daki büyümeyle dengeleneceğini düşünüyoruz. Ayrıca Türkiye faaliyetlerinde düşük baz sonrası turizm ve tüketici ortamındaki iyileşmenin katkısıyla hızlanan büyüme öngörüyoruz. Makro tahminlerdeki değişiklerle ciro beklentimizi hafif aşağı çeksek de FAVÖK beklentimizi koruyoruz. Böylelikle 2017 ve 2018 yıllarında FAVÖK marjında yaklaşık 50’şer baz puan artış öngörüyoruz. Karlılığı yüksek ürünlerin ciro payının artması, promosyanların daha verimli yönetiminin ve faaliyet giderlerindeki iyileşmenin kar marjındaki toparlanmada etkili olacağını düşünüyoruz. Yurtdışı faaliyetlerde de Pakistan’da yakın zamanda yapılan fiyat artışı ve Kazakistan’daki satış performansındaki iyileşme ile beraber güçlü marjların korunacağını düşünüyoruz. Son olarak net kârda ciddi toparlanma beklemeye devam ediyoruz. 

Ekim 2018’de itfa olacak 500 milyon dolarlık tahvilin refinansmanı şirketin gündeminde – Coca-Cola İçecek yurtdışında bir milyar dolara kadar bononun farklı vadelerle ihracı için SPK’ya başvurdu. Fitch’in şirketin kredi notuyla ilgili yakında yaptığı yukarı revizyonun piyasaya göre daha makul faiz oranıyla borçlanma imkanı sağlayabileceğini düşünüyoruz. Yurtdışında satın alma beklentileriyle ilgili Mısır ve Hindistan pazarları gündeme gelmesine rağmen somut bir adım bugüne kadar atılmadı."

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CEMİL23 Ağustos 2017 15:43

    aselsanda bilanço değil beklenti satın alınıyor. Şimdi hisseyi yükseltecek yeni beklentiler var.

  • Yorumspor23 Ağustos 2017 14:24

    İş yatırım Aselsan için hedef fiyatı 26,40 olarak belirlemiş. Aselsan 2017/2 çeyrekte 564 milyon TL kar ile en büyük ilk yarı karını açıklamıştır. 2. çeyrekte 243 milyon TL ile rekor 2. çeyrek karını elde etmiştir. Şirket hiçbir dönemde böyle bir kar elde etmemiştir. İş ve Garanti yatırım şirketin 2017 yılı karını 990 ve 1.000 milyar olarak hedeflemişlerdi. Şimdiden bu hedeflerin aşılacağı bir gerçek. Aselsan hak ediş yöntemine göre çalıştığı için asıl kar son çeyrekte gelmektedir. Dünya borsalarına baktığımızda savunma sanayi şirketleri rekor üzerine rekor kırmaktadır. Aselsan için bu fiyatların ucuz olduğu kanaatindeyim.