Ana SayfaPiyasaMistral GYO ve Senkron Güvenlik sorusu---

Mistral GYO ve Senkron Güvenlik sorusu

1 / 2
Mistral GYO ve Senkron Güvenlik sorusu
06 Eylül 2017 - 09:31 www.borsagundem.com

BÜYÜK PATRON HALKA ARZ FİYATININ ALTINDA HİSSE SATIYORSADEĞERLEME RAPORUNDAKİ FİYATIN GERİSİNDE

SORU- MSGYO’nun gidişatı, kâr payının yüksek açıklanması ve hisseye artı eksi yöndeki etkisi, beklentisi hakkında yorumlarınız nedir?

Özer

CEVAP-Ocak 2017’de borsaya açılan Mistral GYO, bu süre zarfında yatay bir seyir izledi. Hisse geçen ağustos ayında gerçekleştirdiği atağın ardından şimdilerde 6,96 TL’den işlem görüyor.

Şirket halka arza aracılık yapan TSKB’ye hazırladığı raporunda halka arz fiyatının belirlenmesinde net aktif değerini baz alarak pay başına fiyatı 8,87 TL olarak hesaplamıştı. Bununla birlikte halka arzı 5,50 TL’den gerçekleştirdi. Öte yandan şirketin net aktif değer tablosu incelendiğinde yılın ilk çeyreğinde azaldığı gözleniyor. Firma bu düşüşü satışların zayıf kalmasına ve alınan krediler nedeniyle oluşan faiz ve kur farkına bağlamakta. Yılın ikinci çeyreğinde ise daha olumlu bir tablo söz konusu. Konut kulesine ait yapı kullanma izin belgesinin alınmasıyla birlikte ertelenmiş gelirler hesabında bulunan gelir, satış geliri kalemine yansıtılınca kârlı duruma geçmiş oldu. Bu durum karşısında gerek banka borçlarının azalması gerekse de ertelenmiş gelirler hesabının hasılata dönüşmesi sonucunda şirketin net aktifi arttı. Söz konusu durum ilk çeyrekte yaşanan zarara karşın ikinci çeyrekte kâra geçilmesine olanak tanıdı. Ancak oluşan kârlılığa rağmen firmaya ait hissendeki artış hızını yeterli görmek mümkün değil. Öte yandan gelinen fiyat seviyesi halka arz öncesinde tespit edilen fiyatın gerisinde bulunuyor. Bunda şirketin ilerleyen süreçte gelir ve kârlılıkta arzu edilen artış hızını yakalayacağına dair beklentinin zayıf olmasının etkisi bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)