Ana SayfaPiyasaMistral GYO ve Senkron Güvenlik sorusu---

Mistral GYO ve Senkron Güvenlik sorusu

2 / 2
Mistral GYO ve Senkron Güvenlik sorusu
06 Eylül 2017 - 09:31 www.borsagundem.com

HALKA ARZ FİYATININ DA ALTINA SATTI

SORU- SNKRN için öngörünüzü öğrenmek istedim. 25 Ağustos'taki düşüşünün nedeni hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. 

Ozan Derin 

CEVAP-İki yılı aşkın süredir borsada işlem gören Senkron Güvenlik, 4 Mart 2015 günü ilk açılış fiyatını 5,20 TL’den gerçekleştirdi. Hisse, ilk iki ay yükselse de devamını getiremedi ve geriledi. Bir ara en düşük 1,42 TL’ye kadar inse de şimdilerde 2,56 TL’nin üstünde tutunuyor. Ancak söz konusu rakam ilk açılış fiyatının hayli gerisinde kalıyor.

Hisseyle ilgili işlemlere bakıldığında büyük ortak ve aynı zamanda şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çobanoğlu'nun da halka arz fiyatının altında satış işleminde bulunduğu görülüyor. Söz konusu ortak 22 Ağustos 2017 günü 2,72-2,73 fiyat aralığında 55 bin adet satış işlemi gerçekleştirdi. Satışın ardından sermaye içindeki payı yüzde 40,22’ye geriledi. Büyük ortağın halka arz fiyatının altında satış yapması dikkat çekiyor. Firma ise satıştan elde edilen kaynağın şirketin gelecekteki işletme sermayesi ihtiyacı için kullanılacağını belirtti. Ancak satılan hisselerin büyük ortağa ait olduğunu göz ardı etmemeli. Bunun anlamı satıştan elde edilen gelirin işletme sermayesi olarak kullanılabilmesi için şirketin büyük ortaktan borç alması gerekmekte. Bu da ilave faiz maliyeti anlamına gelmekte.

 Son iki yılda zarar eden Senkron Güvenlik, 2017’nin ilk yarısında da zararını sürdürüyor. Zararın bir önceki yılın aynı dönemine göre artmasında gelirdeki düşüşün etkisi bulunuyor. İstenen artışın gerçekleşememesi zararın yıl sonunda da artmasına yol açacaktır. Halihazırda özsermayesi sermayesinin gerisinde bulunan şirketin öncelikle birikmiş geçmiş yıl zararını kapatabilmesi şart. Bunun için öncelikle kârlı bir yapıya kavuşabildiğini görebilmeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)