Ana SayfaPiyasaAl veren iki çimento hissesi---

Al veren iki çimento hissesi

1 / 5
Al veren iki çimento hissesi
28 Haziran 2017 - 11:00 www.borsagundem.com

Yaz geldi, inşaat ve altyapı yatırımı sektörlerinde işler hız kazandı. Dolayısıyla çimento fabrikalarında da üretim arttı, çimento talebinin güçlü olduğuna dikkat çeken analistler, "Şimdi çimento hisselerinde seçim zamanı" diyor...

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) verilerine göre, 2017 Ocak-Mart arasında çimento üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.4 oranında düşüş gösterirken, üretilen çimentonun yüzde 13.4'lük kısmı ihracata konu oldu. Bu dönemde iç satışlar, geçen yılın eş dönemine göre yüzde 5.3, ihracat ise yüzde 0.9 azaldı. Ocak ve Şubat aylarındaki zorlu kış koşulları nedeniyle satışların geçen yılın aynı dönemlerine göre düştüğü ancak satışların Mart ayında toparlandığı dikkat çekiyor.

Hisse senetleri borsada işlem gören çimento şirketleri için önemli olan bu veriler sonrası analistler, devam eden altyapı projeleri ile konut sektörünün canlandırılmasına yönelik makro önlemlerin, sektörel teşvik ve kampanyaların katkısıyla çimento talebinin güçlü olduğuna dikkat çekiyor. Bu trendin devam etmesini öngören uzmanlar, yaz mevsimine girilmesi ve hava şartlarının düzelmesi ile sektöründe mevsimsel etkiden dolayı iş hacimleri, satışlar ve üretimin artmasını bekliyor. Bu kapsamda uzmanlar beş hisseye 'AL' veriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)