Ana SayfaHisse Öneri ListesiSon 10 yılın en yüksek getirili hisseleri---

Son 10 yılın en yüksek getirili hisseleri

1 / 7
Son 10 yılın en yüksek getirili hisseleri
01 Mart 2018 - 12:09 www.borsagundem.com

Son 10 yılda 15 hisse senedi yatırımcılara yıllık ortalama yüzde 30 getiri sağladı. Teknoloji, ulaşım, savunma sanayi hisseleri listenin ilk sıralarında yer alıyor.

ABD'li ünlü yatırımcı George Soros, “Piyasada durum ne kadar kötü olursa, yatırım yapmanız o kadar iyi olur” diyor. Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlere bakıldığında da borsanın dip yaptığı dönemlerde hisse alanların yükseliş dönemlerinde çok yüksek getiriler sağladığı gözleniyor. Tabii bunda hisse seçiminin önemini göz ardı etmemeli. Güçlü yatırımı olan yüksek kârlılığa sahip borsa şirketleri endeksin çok üzerinde getiriler sağlayabiliyor. Borsada hedef, alman hisse senetlerinden getiri elde edebilmektir. Yatırımcılar, hisse senedinin değer kazanmasından ve şirketin ödediği temettülerden beslenir. Bir hisse düzenli şekilde prim yapıyor ve yatırımcıya kazandırıyorsa bu hisseler aynı zamanda en fazla takip edilenler listesine girer. Böylece yatırımcıların odaklandığı hisseler arasında yer alır. Son 10 yıllık verilere göre 15 hisse senedi yıllık ortalama yüzde 30’un üzerinde prim yaptı.

Bu yüksek getiriler şirketlerin büyümeleri, beklentileri, yatırımları, yeni teknolojiye ayak uydurarak güçlenmeleriyle gerçekleşti. Finansal uzmanlarsa yenilikçi firmaların geleceğin şirketleri olacağını düşünüyor. İşte son 10 yılın en yüksek getirdi şirketleri ve beklentileri:

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)