Ana SayfaPiyasaBorsada yeni haftada hedef 121 bin---

Borsada yeni haftada hedef 121 bin

1 / 3
Borsada yeni haftada hedef 121 bin
25 Şubat 2018 - 11:53 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Borsa İstanbul, hafta içinde yaşanan inişli çıkışlı bir grafiğin sonunda durgun bir seyir izlediği Cuma gününe yüzde 0.58 oranında yükselişle 117 bin 521 puandan veda etti.

New York borsası da öyle! FED'in para politikası raporunda bu yıl 3’ün üzerinde faiz artışı için sinyal görmeyen yatırımcılar alıma yönelince endeksler 1,3 – 1,7 arasında değer kazandı.

Avrupa borsaları ise haftanın son işlem gününü karışık seyirle tamamladı. Kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,22 artışla 381,16 puana ulaştı.

İlk gün çöken hisse, iflası istenen şirket 

BİST’in Cuma şokları ise halka açılır açılmaz çöken hisse Trend GYO ile hakkında iflas davası açılan BİMEKS oldu. 

Trend GYO hissesi işlem gördüğü ilk gün yüzde 10 kaybettirdi. Yatırımcılar tepki gösterdi…

Bimeks’’e gelince, şirketten olan alacağın icra yolu ile tahsil edilememesi nedeni ile açılan davada iflasa karar verilmesi halinde, bir dönemin devi için tasfiye süreci başlayacak.

SPK’dan yatırımcıya: Dava aç! 

Haftanın en önemli uyarısı ismi sık sık manipülasyonla anılan Mensa’da geldi. SPK’dan, hissede zarara uğratılan yatırımcılara, şirket yöneticileri aleyhinde dava açabilecekleri yönünde çağrı yapıldı.  

Şok! Asıl zarar görülmedi!

Morgan Stanley stratejistleri bombayı patlattı. Daha doğrusu pimi çekti. Görüş çok iddialı. Onlara göre hisseler, tahvil faizlerindeki yükselişten gelecek asıl zararı henüz görmedi. Söz panik yarattı mı, hayır!  

İndirme, bindir! 

Her gün konuşulmaya başaran bir dünya devi Bill Gates, yine tüm medyayı üzerine çekti. ''Herkesten daha fazla, 10 milyar dolardan fazla vergi ödedim ama, hükümet benim pozisyonumdaki kişilerden çok daha fazla vergi ödemesini talep etmeli'' dedi. Tabi asıl dert durup dururken elini cüzdana atmak değil, tepkisi Trump’ın 1.5 trilyon dolarlık vergi indirimi yasası. Özetle Beyaz Saray’a ilettiği “indirme, bindir” mesajı.  

Önce Moody’s, sonra S&P ‘Türkiye’ dedi

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's, gelişmekte olan ekonomilere ilişkin yayınladığı bir notta, Asya ekonomilerinin daha dirençli göründüğünü, en yüksek cari açığın Türkiye'de olduğunu vurguladı. Akşam saatlerinde ise S&P Türkiye'nin kredi notunu teyit ettiğini duyurdu. Kuruluştan yapılan açıklamada, dış finansman, inşaat ve kamu tüketimine yapılan yatırımlar Türkiye ekonomisinin riskleri olarak değerlendirildi 

Latinlerin ‘kurtuluş’ parası!  

Kripto para rüzgarı esmeye devam etti. Flaş haber Latin Amerika’dan geldi. Venezuela, milli kriptosu ‘Petro’yu tanıttı. İlk gün 735 milyon dolarlık satış yapıldı. Alıcıların isimleri gizlendi. Ekonomistler, Devlet Başkanı Maduro’nun tanıttığı Petro’nun, sıkıntılı bir dönemden geçen ülkeye ihtiyaç duyduğu ekstra kaynağı sağlayacağına inanıyor. Venezuela’nın beklediği yatırımcılar arasında Türkler de var. 

Bitcoin’de sancıya devam!.. Çeşitli ülkelerden gelen düzenleme haberlerinin ardından tepki alım ve satımlarıyla piyasadaki dalgalanmalar sürüyor. En ünlü kripto paranın hareket alanı 10 bin dolar sınırI…

Çin istilası ‘tam gaz’ 

Çinliler Avrupa’ya sızmaya devam ediyor. Son bomba bir otomobil devinde satış! Çinli Gelly, Daimler'in 7.3 milyar euro'luk hisseninu yeni sahibi.  

YENİ HAFTANIN BEKLENTİLERİ NELER? 

Eski haftanın mini özet turu yukarıda, yeni haftaya bakarsak..  

Haftanın son işlem gününde Afrin’e girmeye çalışan rejim güçlerine bağlı milis haberleri, küresel piyasalardaki düşüş trendinin yerini yükselişe bırakması, FED’in faiz artırma beklentisine ilişkin endişelerin gerilemesi ve S&P’nin Türkiye’ye ilişkin değerlendirmesinde değişiklik olmayacağı beklentisi piyasaya alım getirirken…  

Kahramanmaraş’ta, “Reis bizi Afrin’e götür” tezahüratları yapan vatandaşlara, “İnşallah hep beraber gideceğiz. Sefer görev emri olanlar hazır olsunlar. Şu an ihtiyaç yok ama..." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını da hatırlatarak… 

Uzmanların gözüyle, 26 Şubat Pazartesi ve diğer günlerin flaş beklentilerine geçiyoruz..  


İlk değerlendirme ABD ve Euro Bölgesi enflasyon, istihdam ve büyüme verileri ön planda olacak… 

BİST 100’de 117.500 önemli bir seviye. Geçilmez mi? Geçilir ama işlem hacmiyle desteklenmesi şart. “116.500 üzerinde kapanışlar, endekse 119.300 hareketini sağlayabilir. Hatta 120.900 seviyeleri izlenebilir” deniyor. ABD’den gelecek bir açıklamanın ise hisse senedi piyasalarında dalgalanmalara neden olabileceği endişesi de paylaşılıyor.

Döviz ne durumda? İfade edilen görüş, “Dolarda 3,84 TL’nin geçilmesi kur tarafında yukarı yönlü hareketlerin ivme kazanmasına neden olabileceği için dikkat etmek faydalı olacaktır”. Afrin Harekatı yine ön planda. Ve jeopolitik riskler de… Söylenen şu: “Yakından takip edilmesi yararlı olacak.” 

A1 Capital’den Belgin Maviş, Gedik Yatırım’dan Üzeyir Doğan, borsada, dövizde, altında yeni haftanın renklerini Borsagundem.com’a anlatıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)