Ana SayfaPiyasaAnel Telekom ve Akçansa Çimento sorusu---

Anel Telekom ve Akçansa Çimento sorusu

1 / 2
Anel Telekom ve Akçansa Çimento sorusu
19 Nisan 2017 - 09:39 www.borsagundem.com

BÜYÜK ORTAK SATIŞ YAPACAK

SORU (1) - Borsada işlem gören tipe dönüşüm duyurusu neticesinde Anelt fiyatı artar mı yoksa düşer mi? 

Doğan 

CEVAP - Anel Telekom, Ocak 2016’dan bu yana düşen bir eğilim sergiliyor. Hisseler, Yakın İzleme Pazarı’na alındıktan sonra düşüş ivme kazanırken nominal değerinin altına kaydı. Geçtiğimiz Aralık ayından bu yana da nominal değerinin altında işlem görüyor. Hissenin Yakın İzleme Pazarı’na alınmasında faaliyet gelirinin olmamasının etkisi bulunuyor. Şirket son açıklanan 2016 yıl sonu bilançosunda da gelir oluşturamazken sembolik düzeyde kâr açıkladı. 

Şirketin sermayesinin yüzde 54’ünü temsil eden hisseler borsada işlem görüyor Geçtiğimiz mart sonu ortaklardan Kavıne Limited, sahibi olduğu 4 milyon 997 bin adet hisseyi işlem gören tipe dönüştürdü. Bu miktar firmanın sermayenin yüzde dokuzuna denk geliyor. Tip değişikliğine giden ortağın bu payları borsada satmaya niyetli olduğu anlaşılıyor. Normal şartlarda bir hissenin nominal değerinin altında fiyatla satılması beklenmez. Ancak şirkete yönelik beklentinin zayıfladığı noktada ya da mali yapısının daha da gerileyeceği yönünde beklentinin güçlenmesi halinde bu rakamlardan da satış yapılması hissedarın tercihi olabilmektedir. 

Anel Telekom’un son bir aydaki ortalama günlük işlem hacmi 100 bin TL seviyesinde. Bu durum işlem gören tipe dönüştürülen hisselerin satışının belli bir zaman alacağını gösteriyor. Aksi takdirde bir anda gerçekleştirilmek istenecek satışlarla birlikte hissenin mevcut seviyelerin daha da aşağıya kaymasına neden olacaktır. Bununla birlikte özellikle de piyasanın yönelimini yukarı çevirdiği dönemlerde ya da şirketle ilgili olumlu bir gelişme veya haberin çıktığı zaman diliminde güçlenen alıcıların da etkisiyle hisselerin elden çıkarılması gündeme gelecektir. 

Mevcut haliyle hissede alım yapmayı düşünmek gereksiz yere risk üstlenmek anlamına gelecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cenk Turkoglu09 Mayıs 2017 12:45

    Bu kagit ve icindekiler SPK karari bekliyor. Bu kagitta olmus olan hersey, cok acik net ve gozler onunde oldu. SPK yerinde mudahale dahi edebilirdi, etmedi/edemedi. Sadete gelirsek, SPK kararini verecek ve ben bunu cok merak ediyorum. magdur bir yatirimci olarak sunu net soyleyebilirim ki; "SPK yoksa, BIST bir kumardir." Iste benim asil bekledigim cevap bu.

  • armut19 Nisan 2017 20:28

    ne birleşmesi ya,numara onlar numara.

  • ali 19 Nisan 2017 09:50

    anel elektrıkle birleşmesinden neden hiç bahsetmediniz