Ana SayfaPiyasaAnel Telekom ve Akçansa Çimento sorusu---

Anel Telekom ve Akçansa Çimento sorusu

2 / 2
Anel Telekom ve Akçansa Çimento sorusu
19 Nisan 2017 - 09:39 www.borsagundem.com

ESAS FAALİYET KÂRINI ARTIRMALI

SORU (2) - Almak istediğim hisse Akçansa. Ancak şartlar çok kötü her gün bir olumsuzluk oluyor. Bu da beni korkutuyor. Üç yıl eve ihtiyacım yok. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum. 

Edanur Kaya 

CEVAP - Düzeltilmiş verilere göre Ocak 2015’te zirve seviyesi 14,15 TL’yi test eden Akçansa Çimento, sonraki zaman diliminde inişli çıkışlı bir seyir izledi. Hisse, arada direnç seviyesini test etse de gelen satışlarla birlikte tekrar yönünü aşağıya çevirmekte. Son olarak 9 Şubat 2017 günü 13,91 TL’yi test etti ve gelen satışla birlikte geriledi. Yaşanan satışların ardından 18 Nisan 2017 günü kapanışını 12,27 TL’den gerçekleştirdi. Hisse, şimdilerde ise 12,21 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Bu desteğin kırılması halindeyse düşüşün bir süre daha devam etmesi gözlemlenecektir. 

Akçansa geçtiğimiz 2016 faaliyet döneminde gelirini bir miktar düşürmesine rağmen dönem sonu kârını yüzde 1,86 oranında da olsa artırdı. Bilanço verileri yakından incelendiğinde bu dönemde firmanın esas faaliyet kârını düşürdüğü görülüyor. Esas faaliyet kârındaki düşüşe rağmen yatırım kaleminden elde edilen gelir neticesinde dönem sonunda bir miktar da olsa kârda artış sağlandı. Uzun vadeli yatırımcılar bir şirketin kârında güçlü artışı önemserler. Şüphesiz dönem sonu kârı önemlidir. Fakat daha da önemlisi bu artışın esas faaliyetlerden geldiğini görebilmektir. Yani esas faaliyet kârında istikrarlı artışı gözlemleyebilmektir. Bu nedenle Akçansa’nın esas faaliyet kârını düzenli olarak yükselttiğini görebilmek gerekir. Mevcut haliyle şirketin dönem sonu kârını yükselmesi fiyat kazanç oranının sektör ortalamasının altında kalmasına imkan tanıdı. 18 Nisan 2016 tarihli kapanışına göre fiyat kazanç oranı 8,20 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalaması ise 13,48. Bu haliyle gösterge olumlu görülse de esas faaliyet kârındaki zayıflığın bu dönemde olumluya dönmemesi halinde satıcılar daha baskın gelebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cenk Turkoglu09 Mayıs 2017 12:45

    Bu kagit ve icindekiler SPK karari bekliyor. Bu kagitta olmus olan hersey, cok acik net ve gozler onunde oldu. SPK yerinde mudahale dahi edebilirdi, etmedi/edemedi. Sadete gelirsek, SPK kararini verecek ve ben bunu cok merak ediyorum. magdur bir yatirimci olarak sunu net soyleyebilirim ki; "SPK yoksa, BIST bir kumardir." Iste benim asil bekledigim cevap bu.

  • armut19 Nisan 2017 20:28

    ne birleşmesi ya,numara onlar numara.

  • ali 19 Nisan 2017 09:50

    anel elektrıkle birleşmesinden neden hiç bahsetmediniz