Ana SayfaHisse Öneri Listesi2017'de yükselme potansiyeli olan 36 hisse---

2017'de yükselme potansiyeli olan 36 hisse

3 / 7
2017'de yükselme potansiyeli olan 36 hisse
09 Ocak 2017 - 10:39 www.borsagundem.com

"DOLAR BAZINDA 7.5 SENENİN DİBİNDEYİZ"

20 Ocak'ta Trump'ın Başkanlık koltuğuna oturmasıyla başlayacak olan sürecin 27 Ocak Fitch not değerlendirmesi ile devam edeceğini hatırlatan Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı, olası bir not indiriminin borsadan çıkışı hızlandırmasından endişe ediyor. Yılın ilk yarısında yeni anayasa ve başkanlık referandumunun belirsizlik yaratabileceğini söyleyen Nalbantlı, ayrıca jeopolitik risklerin de geçtiğimiz yıla göre azalmadığını belirtiyor. Avrupa tarafında ise Almanya, Fransa, Hollanda ve muhtemel İtalya seçimlerinin piyasaları etkileyeceğinin altını çizerek şu değerlendirmeyi yapıyor: 

"Borsada gelişmekte olan ülke endekslerine göre iskontolu seviyedeyiz. BIST-100 fiyat/kazanç oranı 2014 Ocak seviyesi olan 8.6'la-ra geriledi. Son durumda ortalamaya göre yüzde 20 ucuz durumda. Dolar bazında da 7.5 senenin dip seviyelerine yakın yerdeyiz. Yıl içinde 78 bin 200 seviyesinin altında kaldığımız sürece aşağı doğru baskının devam edebileceğini düşünüyorum. Yukarıda ise gelişmelerin Türk varlıklarını desteklemesi ile birlikte 80 bin seviyesinin üzerinde yapacağımız kapanışlarda 85 bin 200 görülebilir."

Borsa İstanbul'da ihracat ağırlıklı çalışan, döviz fazlası olan ve düzenli temettü ödeyen şirketlere yatırım yapılmasını öneren Nalbantlı bu yıl savunma sanayi, inşaat, cam sektörü ve 2016 yılında iyi performans gösteren madencilik sektörünün de ön plana çıkabileceğini söylüyor. Nalbantlı bu kapsamda, Emlak Konut GYO, Alarko GMYO, Enka İnşaat, Bolu Çimento, Akçansa, Klimasan, Kütahya Porselen, Alkim Kimya, Aselsan, Katmerciler, Otokar, Soda Sanayi, Şişe Cam, Trakya Cam ve Yataş hisselerini favori olarak görüyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)