Foto GaleriEkonomiDöviz açığı olan şirketler
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika27 Mayıs 2018 12:55

    6 aylık bilançolarında kur farkı zararı yazmalarından dolayı net kârları düşük olacak ya da zarar yazacak, bu da F/K ların büyümesine neden olacak.

  • POLAT ALEMDAR26 Mayıs 2018 18:59

    tabloları inceledim demek ki bu tablodaki tüm şirketler batak.sonumuz hayır ola.

  • salih25 Mayıs 2018 15:34

    Bu firmaların büyük çoğunluğu bu kur artışları sebebi il de ciddi zararlar yazacaklar. Aynı zamanda devletten de ödeme kolaylığı sağlaması için yardım talep edecekler. Devlet hem vergi gelirinden ötürü kayba uğrayacak, hem de yapmak zorunda olduğu yardımlar sebebi ile de kayba uğrayacak. Bir de devlet borçları sebebi ile kayba uğrayacak ki bu da borçlanma maliyetlerini yukarı çekecek. Bütçe açığı beklenenin ve bütçeye yansıtılanın çok üzerinde gerçekleşecek ve bu da enflasyonu tetikleyecek. Millet yeni vergi miktarları ile yeni bir yükün altına girecek. Muhtemelen seçimlerden hemen sonra Kim gelirse gelsin bu zamları yapmak zorunda kalacak. Şayet iktidarda değişim olur ise bu kez roller değişecek. Dün iyi diyenler bugün kötü demeye, kötü diyenler ise hazine tamtakır. biz yeni geldik bize müddet verin diyecekler. Bu şeyler sizlere tanıdık geliyor olmalı.

  • SALİH25 Mayıs 2018 15:33

    Piyasalar anormal olmaya başlayınca döviz açığı olan firmalar doğal olarak döviz talebi oluştururlar. Bu da piyasayı negatif yönde ciddi etkiler.