E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZiya Selçuk: 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız---

Ziya Selçuk: 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız

Ziya Selçuk: 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız
22 Temmuz 2020 - 23:19 borsagundem.com

Selçuk, Kovid-19 salgını döneminde her kararlarının zor olduğunu söylerken, "Okulların açılması gerekiyorsa açmak ile ilgili gereken yapılır. Bizim amacımız okulları açmak. 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız" dedi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde her kararlarının zor olduğunu söylerken, "Okulların açılması gerekiyorsa açmak ile ilgili gereken yapılır. Bizim amacımız okulları açmak. 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız" dedi.

CNN Türk'te katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgına rağmen okulların açılma planına ilişkin konuşurken, "Hiçbir çocuğumuzun riske gireceği bir duruma asla müsaade etmeyiz. Çocuklarımızın sıkıntı yaşayacağı bir duruma onları sokarak ülkede karmaşa oluşturabilecek bir adım atmayız, böyle bir şey söz konusu olmaz. Bilim Kurulu'na tekrar tekrar danışıyoruz" ifadesini kullandı.

Okulları açmaya hazır olduklarını ancak 2 ay sonrası için net bir şey söylenemediğini belirten Selçuk, "Açmamak gerekiyorsa açmamak ile ilgili gereken yapılır. Açılması gerekiyorsa açmak ile ilgili gereken yapılır. Bizim amacımız okulları açmak. 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Selçuk'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bizim aslında her kararımız zor. Verilen her karar bir çocuğun geleceği ile ilgili. Bir çocuğun geleceğine dokunuyorsunuz. Ve bu kararı vermenin kişisel bir sorumluluğu yok, ahlaki vicdani sorunu var. Emin olun en küçük kararlar da bile bunu danışalım soralım. Arkadaşlar bununla ilgili risklerimiz nelerdir? Bütün bunları konuşarak almaya çalışıyoruz. Hiçbir çocuğumuzun riske gireceği bir duruma asla müsaade etmeyiz. Çocuklarımızın sıkıntı yaşayacağı bir duruma onları sokarak ülkede karmaşa oluşturabilecek bir adım atmayız böyle bir şey söz konusu olmaz. Bilim Kurulu'na tekrar tekrar danışıyoruz.

"Biz meseleyi öyle güçlü tutuyoruz ki, bu tutmamızın sebebi şu; bu bizim dünyada savrulmamızı engelleyecek bir şey. Ben eskiden bir okulun açılma tarihini bir daire başkanı imzalar gönderir kolaydı. Ama bu şimdi tarihi bir karara dönüştü. O yüzden de şuna inansın toplum, böyle bir karar alınırken eğer riskle ilgili durumlarda bir sıkıntı varsa asla bir karar almayız. Toplum buna şiddetle inansın ve verilecek kararı çok büyük bir dikkatle verdiğimize emin olsunlar.

"Şimdiden 2 ay sonrası için net bir şey söyleyerek hiçbir şeyi bağlamamak lazım. 2 ay sonrasında ne olacağını bilmiyoruz ki.

"O yüzden de bu meseleyi bütünsel olarak düşünmek lazım. Biz gerçekten Bilim Kurulu ile ilişkilerimize baktığımızda öğretmenlerimize illerdeki yöneticilerimize baktığımızda özgüvenimiz yükseliyor. Açmamak gerekiyorsa açmamak ile ilgili gereken yapılır. Açılması gerekiyorsa açmak ile ilgili gereken yapılır. Bizim amacımız okulları açmak. 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız.

"Bizim niyetimiz sonuçta belirli bir riski ortadan kalkması halinde eğitimi devam ettirmektir."

Koca, Bilim Kurulu'nun aldığı yeni kararları açıkladı

Türkiye'de Kovid-19 nedeniyle toplam can kaybı 5 bin 545'e çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala23 Temmuz 2020 04:10

    vaka sayısı son 4 ayda değişmedi 1200-950 arasında giyyi geldi.

  • A. A.23 Temmuz 2020 01:07

    Garip garip yorumlar yapmayalım arkadaşlar. Bakan ne güzel izah etmiş. Nesini eleştiriyorsun? Bir çocuğun kağıdı kaybolduysa soruşturma açılır. Öğretmen mi düşürdü. Çocuk mu girmedi. Ona göre karar verilir. Devletimiz büyüktür. Bilim kurulu ne derse o. Reis de bilim kuruluna bakıyor. Kendi kafasından ne karar verecek. Sonuçta virüs bu...

  • Bika23 Temmuz 2020 00:06

    Öğrencilerin korona olması önemli değil bağışıklık sistemi hastalığı yener,eve gidince  ailesindeki yaşlılara bulaştırıp  ölümüne neden olur.

  • Aklıma geldi söyledim23 Temmuz 2020 00:03

    “ Verilen her karar bir çocuğun geleceği ile ilgili. ” ne güzel demişsiniz fakat LGS sınavında bir öğrencinin sınav kağıdı kaybolmuş Bu hata kabul edilebilinir mi sizin nezdinizde bu yanlışlık kabul görebilir mi? Siz bir bakansınız , babasınız gelecek demişken gelecekte bir gün geliveriyor diye dedim..

  • Ali ney22 Temmuz 2020 23:47

    Geç onu sayın bakanım. Reis bey aç derse açarsın. Yoksa acamazsin. Bunu sen de biliyorsunm. Eylül bi gelsin bakalım görelim virüs durumunu. Erken konusmsyalim

  • .23 Temmuz 2020 08:10

    Aynen öyle kendisi karar veremez