E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZhong: Korona salgınında zirve şubat ortası ya da sonunda olabilir---

Zhong: Korona salgınında zirve şubat ortası ya da sonunda olabilir

Zhong: Korona salgınında zirve şubat ortası ya da sonunda olabilir
12 Şubat 2020 - 14:32 borsagundem.com

Korona virüs salgınıyla mücadele için Çin hükümeti tarafından görevlendirilen uzman heyeti başkanı Zhong, korona virüsün zirve noktasını öngörmenin zor olduğunu ancak muhtemel zamanın şubat ortası ya da sonu gibi olacağını söyledi.

Çin’in tanınmış solunum yolu hastalıkları uzmanı Zhong Nanshan, mevcut duruma bakıldığında yeni korona virüsü salgınında zirve noktasını öngörmenin zor olduğunu ancak tahminen şubat ayının ortası veya sonlarını bulacağını söyledi.

Çin hükümetinin salgınla mücadele için görevlendirdiği uzman heyetine başkanlık eden Zhong, vakaların zirveye ulaşacağı noktanın, Bahar Bayramı tatilinin son ermesiyle başlayan çalışanların işe dönüş sürecinde tedbirlerin uygulanma durumuna göre belli olacağını dile getirdi.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre hastalığın kuluçka süresinin 24 güne ulaştığı konusunda da açıklamalar yapan Zhong Nanshan, “Yalnızca bir hastada kuluçka süresinin 24 günü bulduğu gözlendi. Emin olmak için daha çok araştırma gerekiyor” dedi.

Zhong Nanshan, Çin Medya Grubu’na (ÇMG) verdiği özel röportajda, ekibiyle birlikte 552 hastaneden seçilen bin 99 hasta üzerinde yaptığı incelemelerde sadece 1 hastanın kuluçka süresinin 24 günü bulduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Yeni korona virüsünün kuluçka süresinin 24 güne uzayabileceğini söylemek için yeterli kanıtın bulunmadığını ve daha fazla araştırma yapılması gerektiğini söyleyen Zhong Nanshan, “Araştırma bulguları yorumlanırken aşırıya kaçılmamalı” uyarısında da bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv12 Şubat 2020 17:22

    zalimin elinden digerzalime allah tarafından gonderilen bir cezadır bence sen uygur turklerine teçrit vede karantina zulum ettin allahta  senmisin insanlara zulmeden bak kaçtane ilin  karantinada uzuldunmu hiçte uzulmedim 

  • ______,______12 Şubat 2020 16:56

    bunları geçin abd isterde devam eder istemezse bitirir.