E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinZeytin ve zeytinyağı ömrü uzatıyor---

Zeytin ve zeytinyağı ömrü uzatıyor

Zeytin ve zeytinyağı ömrü uzatıyor
27 Ekim 2018 - 15:50 borsagundem.com

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay, "Zeytin ve zeytinyağı ömrü uzatıyor. Sağlıklı yaşam bahşediyor. Onun için altınla kıyas dahi edilmez" dedi.

Hatay Valiliği himayesinde Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Etkinlikler kapsamında, katılımcılar Babatorun Mahallesi'ndeki zeytin bahçesinde hasat yaparak fidan dikti.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, burada yaptığı konuşmada, insanların istedikleri kadar zeytin ve zeytinyağı tüketebileceklerini söyledi.

Zeytinin altın, yağının ise altın özü olduğunu belirten Karatay, "Zeytin ve zeytinyağı ömrü uzatıyor. Sağlıklı yaşam bahşediyor. Onun için altınla kıyas dahi edilmez. Onun için mutlaka her gün zeytin tüketilecek, her gün zeytinyağı içilecek, hiç korkmayın. Yalnız yanında ekmek olmayacak." dedi.

Zeytin ağaçlarını görünce heyecanlandığını aktaran Karatay, "Belki de eskiden zeytin ağacıydım." diyerek espri yaptı.

Karatay, zeytinin ve zeytinyağının faydalarını sıralayarak "Altınözü'nün zeytinyağı yağ değildir, meyve suyudur ve en sağlıklı meyve suyudur, istediğiniz kadar içebilirsiniz. Yemeklerde zaten kullanıyoruz, Akdeniz ülkesiyiz, salatada, cacıkta kullanabiliriz ama içmek de ayrıca güzelliktir. Zeytinyağı, probiyotiktir, bizi gençleştirir, alzaymırı, kanseri, kalp krizini önler kardeşim." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozgur29 Ekim 2018 16:16

    Bal şekerdir yemeyin dersen, bende zeytinyağı yemeyin yağların kalorisi yüksektir yemeyin derim, nasıl oldu mu!

  • ..28 Ekim 2018 10:12

    fındık devlet 14 tl den alıyor... bakalım aracısız kaça satacak merak ediyorum... aracıda yok. devlet 14 tl alacak kilosunu fındıgın... kaça satacak?

  • Vatandaş28 Ekim 2018 01:49

    5 lt Riviera Zeytinyağı 119 TL, 5 lt Sızma Zeytinyağı 130 TL.Biraz da,yağ fiyatlarına el atsanız hocam iyi olacak...

  • İnanın27 Ekim 2018 22:57

    İnanınki her gün sabah 4 yudum zeytin yağı içiyorum.öğretmenim.fazlamı içiyorum bilmem ama daha dinç ders anlatıyorum akşam saat 21.00 dan sonra birşey yemem.sabah saat 7.30 gibi zeytin yağını içerim.saat 12.30 gibi kahvaltımı yaparım.ekmeği bur buçuk yıldır bıraktım.çok nadir ayda bir balık ekmek yada dışarıda köfte yersem belki.ınanın istediğim kadar yemek yiyiyorum ama 12 kilo verdim.anlıyacağıniz ekmek yeme 2 tabak yemek ye.ve sabahları kesinlikle zeytinyağı iç kendini zinde hissedeceksin.sadece iki hafta deneyin.cildiniz dahi parlaklaşıyo.internetten okudum fazlası sindirim sistemini tembeleştiriyo.sadece 1 yemek kaşığı yeterli.ama ben yinede 0.5 lt pet şişeye doldurdum ve her gün içiyorum 3 veya 4 yudum.ilk iki gün biraz mideniz zorlanır ama iki haftaya sizdeki değişiklik yakın çevrenizdekilerin bile dikkatini çekeçektir.marketletde satılan değilde kendisi üreten güvenebileceğimiz şahıslardan alırsanız daha iyi olur.mide ağrım dahi geçti.saģlıklı güzel günlere...

  • erol g.27 Ekim 2018 20:36

    Yüzyıllardır yağlı güreşler vücuda zeytinyağı sürüldükten sonra yapılıyor yağlı güreş yapan pehlivanlar zeytinyağı da içiyorlar ise kanser hastalığına yakalanmamaları/olmamaları gerekir YAĞLI GÜREŞ YAPIP ZEYTİNYAĞI DA İÇENLER ARASINDA KANSER HASTALIĞINA YAKALANAN YOKSA/AZSA ZEYTİNYAĞI İÇMEYİ ALIŞKANLIK EDİNENLER KANSER HASTALIĞINA YAKALANMIYOR DEMEKTİR yağlı güreş yapan pehlivanlar arasında kanser hastası olan var mı acaba ?

  • erol g.27 Ekim 2018 17:50

    İBNİ SİNA KANSER HASTALARININ TEDAVİSİNDE KÜÇÜK PARÇALARA AYIRIP CAM KAVANOZA KOYDUĞU 250 GRAM KURUTULMUŞ İNCİRE BİR LİTRE ZEYTİNYAĞI DÖKÜP 3/4 GÜN BEKLETTİKTEN SONRA KANSER HASTALIKLARININ/HASTALARININ TEDAVİSİNDE KULLANIRMIŞ

  • gazi27 Ekim 2018 17:47

    16 yılda ömrümüzü yiyip bitirdiler. son zamlardan sonra zeytini zeytinyağını alacak para mı kaldı

  • KILIÇ27 Ekim 2018 17:15

    HER SABAH KALKINCA BİR KAŞIK ZEYTİN YAGI İÇERİM .FAYDASINI GÖRMEKTEYİM HERKESEDE TAVSİYE EDERİM.

  • erol g.27 Ekim 2018 16:42

    SAYIN KARATAY ZEYTİN/ZEYTİNYAĞI KONUSUNDA HAKLI ENAM 141 DE ZEYTİNİ/AŞIRIYA KAÇIP İSRAF ETMEDEN YEMEMİZ NUR 35 DE DE ZEYTİN YAĞINI YAKIT OLARAK KULLANIP AYDINLANABİLECEĞİMİZ/FANUS İÇİNDE FANUS YANİ IŞIK/NUR/KANDİL/AMPUL KEŞFEDİLİNCEYE KADAR AYDINLANABİLECEĞİMİZ MESAJI VARDIR RİVAYET HADİSLERDE DE ZEYTİNİN YENMESİ SUYUNUN/YAĞININ İÇİLMESİ CİLDE DE SÜRÜLMESİNİN YARARI ANLATILIR

  • Bika27 Ekim 2018 16:07

    Üzüm suyu da ömrü uzatıyor.